Potkaly se v New Yorku. Přátelství teď pokračuje ve Zlíně a v okolí

„Američanky“ u vily Tomáše Bati. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Před časem se zcela nezávisle na sobě vydaly na poznávací zájezd do New Yorku a jeho okolí. Pak si je průvodkyně hezky rozdělily a milá děvčata, lépe řečeno dámy, se mezi NY a Washingtonem a Niagarskými vodopády a dalšími atraktivními místy seznámily tak (ne)dostatečně, že si musely mnoho dalších věcí povyprávět mimo americký kontinent. Slovo dalo slovo a...

…a Pražačka Štěpánka Dreslerová, novinářka, editorka řady médií a majitelka dobrého srdce se vydala na druhou velkou cestu. Tentokrát z Prahy do Zlína, aby splnila slib daný nové zlínské kamarádce Heleně Peškové. Že ji prostě navštíví a dozví se něco o Zlíně. Tedy poněkud – pro nás mile – obrácený turistický gard. Zpravidla míří Zlíňané do hlavního města, že ano.

„Už jsme se byly podívat do vyhlášené zlínské zoologické zahrady,“ popsala první den návštěvy paní Helena bydlící nedaleko od turistického skvostu našeho kraje.

„Všechno skvělé, krmení rejnoků nejskvělejší,“ povídala u kávy Štěpánka.

Další cesta pražské turistky, mimochodem ve Zlíně vůbec poprvé?

„Vyrazily jsme na vyhlídku z vašeho úžasného mrakodrapu, báječný výhled na baťovské domky, například ale nejen na ně,“ hlásí s obdivem Štěpánka.

„Moc ráda bych si některý z nich prohlédla, ale ten pro návštěvy funguje jen v pátek,“ předává zprávu z infocentra na zlínské radnici.

Dámy to ale vůbec neodradilo. Směr Vila Tomáše Bati.

Zdejší šéfka Gabriela Končitíková zve srdečně dál i mimo návštěvní hodiny, ale tentokrát z časových důvodů už obě kamarádky s jazykem na vestě a fotografií u busty Tomáše Bati dávají přednost občerstvení v jednom z podniků u radnice, kde si předtím prohlédly i tabuli s nositeli Ceny města Zlína i všech bývalých starostů a předsedů národního výboru.

Mírný spěch je v parnu na místě, není divu. Štěpánka nezapře novinářku a osvědčená TV reportérka Eva Stejskalová, dnes už zkušená pilotka ji zve na vzduchovýlet z luhačovického letiště.

„Tohle se neodmítá, navíc zítra si Luhačovice prohlédneme pěkně zespodu, na vlastních nohou, už se moc těšíme,“ končí příjemné setkání paní Helena.

A tečku dělá pražská kamarádka Štěpánka.

„Kdyby to jen trochu šlo, hned se přestěhuji, je to u vás prostě úžasné.“

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x