Potravinová sbírka vynesla přes půl tuny potravin

Potravinová sbírka vynesla přes půl tuny potravin. Foto: sbirkapotravin.cz
ZLÍN – Lidé i přes koronavirovou krizi projevují solidaritu s těmi, kteří tolik štěstí nemají. V jarním kole potravinové sbírky se v malenovickém obchodním centru podařilo vybrat přes půl tuny potravin a drogerie, které teď poputují k sociálně slabším spoluobčanům.

Sbírka potravin, která se uskutečnila v prodejně Billa, Centro Zlín v Malenovicích a při které pomáhali také pracovníci zlínského Odboru sociálních věcí, byla úspěšná. Od dárců se vybralo celkem 674 kg potravin a 35 kg drogerie.

Chtěl bych touto cestou poděkovat a ocenit všechny občany, kteří se do akce zapojili. Všichni kdo přispěli, ať už potravinami či drogérií, projevili velkou míru solidarity a pomohli lidem, kteří se ocitli ve složité životní situaci – sociálně slabým rodinám, samoživitelům, osamělým seniorům a také osobám bez domova. Potravinová pomoc bude těmto lidem poskytována průběžně,“ sdělil náměstek primátora města Zlína pro sociální oblast Aleš Dufek.

Pracovníci odboru také velmi pozitivně hodnotili zapojení se dětských zákazníků do výběru potravin a drogerie. „Děti nakupovaly s rodiči či prarodiči, kteří jim tímto gestem dali dobrý výchovný příklad a ukázali jim, že je správné pomáhat potřebným, protože ne všichni lidé mají stejné možnosti,“ doplnila vedoucí zlínského Odboru sociálních věcí Radana Dundálková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x