Požár bytu v Rožnově pod Radhoštěm má dvě zvířecí oběti

Foto: HZS ZK
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – V jednom z bytových domů na ulici Meziříčská v Rožnově pod Radhoštěm včera odpoledne hořelo. Požár bytu, u kterého zasahovaly tři jednotky hasičů, bohužel nepřežili dva domácí mazlíčci.

Hlášení o požáru a dýmu z oken bytu v přízemí jsme přijali ve 14:40 hodin. Na místě požáru byla jako první jednotka Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm. Ta zahájila v dýchacích přístrojích hasební práce s jedním vysokotlakým proudem vody, protože v jednom z pokojů vycházel ze sedačky dým a jiskry. Ještě předtím ale provedla zastavení přívodu plynu a vypnutí elektrické energie,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Na pomoc rožnovským hasičům následně přijela jednotka HZS Zlínského kraje stanice Valašské Meziříčí a jednotka Sboru dobrovolných hasičů obce Hutisko-Solanec. „Na místě jsme tak měli k dispozici čtyři automobilové cisterny a jednu výškovou techniku,“ upřesnil Žemlička.

Po průzkumu ostatních bytů hasiči zjistili, že kouř vychází pouze z bytu, který se nacházel přímo nad bytem zasaženým požárem. Evakuace obyvatel domu tak nebyla nutná,“ sdělil Roman Žemlička.

Na místo se záhy dostavila i zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje. „Majitelka se svým synem ale pomoc odmítli, protože prý jen vběhli do bytu pro psa a kočku. Těm syn poskytl nezbytnou pomoc a odvezl je k veterináři,“ pokračoval mluvčí hasičů.

Syn se následně vrátil se zprávou, že pes ani kočka už bohužel nejsou na živu. Matku se synem nakonec do nemocnice k dalšímu vyšetření převezla jejich známá.

Příčina vzniku požáru zůstává ve společném šetření hasičů a Policie České republiky. Požár způsobil škodu v předběžné výši 300 tisíc korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 3 miliony korun,“ uzavřel Žemlička.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x