Požár neobydleného domu si vyžádal lidský život

foto: HZS Zlínského kraje
OTROKOVICE – Šest jednotek hasičů vyjíždělo v sobotu večer k požáru neobydleného domu v Otrokovicích. Uvnitř byli tři lidé.

Krátce před sedmnáctou hodinou večerní dostaly tři jednotky hasičů hlášení o požáru opuštěného bytového domu nedaleko nákupního centra Kaufland v Otrokovicích. Oznamovatel uvedl, že jde o squat a uvnitř jsou lidé. Netrvalo tedy dlouho a k požáru byly vyslány další tři jednotky.

Jak se po příjezdu na místo ukázalo, hořelo ve druhém patře domu. Hasiči ihned vyrazili na průzkum v dýchací technice. Z domu evakuovali dvě osoby, které předali do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Když se do domu hasiči vrátili, našli ještě třetí osobu v patře. Byla v bezvědomí. Okamžitě ji tak vynesli ven a spolu se zdravotníky zahájili resuscitaci. Ta ale byla marná. Po několika minutách lékař konstatoval úmrtí.

Když hasiči v domě nenašli další osoby, provedli dohašení požáru a nucené odvětrávání. Kvůli tomu, že hořelo ve druhém patře, musela na scénu přijít výšková technika.

„Na místě byly vyšetřovatelem hasičů a Policií České republiky provedeny prvotní úkony při ohledání. Zjišťování příčiny vzniku požáru a výše škody bude prováděno v neděli 4. 12. 2022 v dopoledních hodinách,“ uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x