Požár pole i srážka vlaku s autem, hasiči měli perný pátek

foto: HZS Zlínského kraje
ZAŠOVÁ, PAŠOVICE – Hasiči se během pátečního dne museli vypořádat hned s několika nepříjemnými událostmi. Tou první byl požár pole v Pašovicích na Uherskobrodsku. Odpoledne potom jednotky vyjížděly do Zašové na Vsetínsku, kde se střetl vlak s osobním autem.

Necelou půlhodinu před pátečním polednem vyjíždělo pět jednotek hasičů do Pašovic na Uherskobrodsku. Hořel tady travní porost na poli a požár se rychle šířil. Vyhlášen byl proto druhý stupeň požárního poplachu a na místo byl vyslán taky územní řídící důstojník.

„Požárem byla zasažena plocha 50×80 metrů. Hasiči prováděli hasební práce pomocí čtyř proudů hasební vody. Po třinácté hodině ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru,“ uvedl Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na svých sociálních sítích.

Po uhašení předaly jednotky místo starostovi obce. Na dohlídku potom na poli zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů.

K mnohem děsivěji vyhlížející události vyjíždělo dalších sedm hasičských jednotek po třetí hodině odpolední. Všechny mířily do Zašové na Vsetínsku, kde se srazil vlak s osobním autem.

„Provoz na železniční trati byl zastaven. Při příjezdu hasičů se ve vozidle nacházela jedna zraněná osoba, kterou si do péče převzala zdravotnická záchranná služba,“ uvedli hasiči.

Jednotky místo nehody zajistily a u auta provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Dostavil se taky územní řídící důstojník.

Jelikož ve vlaku v době srážky cestovalo 30 lidí a 2 pracovníci, povolal velitel zásahu do Zašové další jednotky s dopravními automobily, kterými všechny z vlaku evakuovali. Následně na místo dorazili taky drážní hasiči, kteří si převzali velení a ostatní jednotky se tak mohly vrátit na své základny.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->