Požár v Troubkách: hořelo auto, dům i střecha sousedů

v Troubkách hořelo osobní auto i s domem. Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO - V pátek před půl čtvrtou odpoledne byl ohlášen na tísňovou linku požár osobního automobilu v garáži v obci Troubky - Zdislavice na Kroměřížsku. Hned další volání však již hovořilo o rozšíření požáru na celý dům. Byl proto zvýšen stupeň požárního poplachu na druhý a na místo zamířili posilové jednotky včetně územního řídícího důstojníka.

Po příjezdu první jednotky byl již požár plně rozvinutý a hořela i střecha sousedního domu. Bylo nasazeno několik útočných proudů a na místo si velitel zásahu povolal další jednotky. Vzhledem k nutnosti práce v dýchací technice byl na místo vyslán i speciální protiplynový kontejner se zásobou lahví se stlačeným vzduchem.

Majitel objektu se při pokusu o hašení popálil a hasiči mu poskytli první pomoc. Následně jej předali do péče zdravotnických záchranářů. Zdravotníci nakonec preventivně prohlédli i několik zasahujících hasičů, kvůli vyčerpání z horka. Požár se skrytě šířil v sendvičové konstrukci střechy, proto muselo být nasazeno speciální zařízení na řezání vodním paprskem Cobra. Z objektu byla vynesena tlaková láhev, která musela být chlazena.

Několika osobám byla na místě rovněž poskytnuta posttraumatická intervenční pomoc od psychologa HZS ZLK. Zázemí pro zasahující včetně jídla a pití zajistil starosta obce ve spolupráci se členy místního sboru dobrovolných hasičů a občany.

Téměř po čtyřech hodinách tak mohla být ohlášena lokalizace, mohlo tak dojít k postupné redukci nasazených sil a prostředků. Příčina požáru zůstává ve společném šetření našich vyšetřovatelů a policie. Stejně tak nyní nelze stanovit výši způsobené škody. Lze však předpokládat, že škoda, ale zároveň i uchráněné hodnoty budou v řádech jednotek milionů korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x