Požár vrakoviště v Tlumačově zaměstnal profesionální i dobrovolné hasiče

Požár v Tlumačově zaměstnal 14 jednotek hasičů. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKO - Krátce před desátou hodinou dopolední přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru v průmyslovém areálu v Tlumačově. Na místo bylo okamžitě vysláno 14 jednotek s cisternami.

Po provedení prvotního průzkumu velitel zásahu potvrdil, že požár zasáhl kovový šrot na ploše asi 30×30 metrů. Okamžitě bylo nasazeno několik útočných proudů a byly povolány další jednotky z důvodu zajištění dostatku především hasební vody. Postupně byl vyhlášen třetí stupeň poplachu a velení zásahu si převzal územní, a následně krajský řídící důstojník HZS kraje.

Nebezpečné zplodiny hoření se naštěstí šířily především mimo zastavěnou oblast, nicméně starosta obce provedl varování a informování obyvatel o nastalém nebezpečí s doporučením dalšího postupu.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu přibližně po dvou hodinách zásahu. Za využití těžké techniky byl zasažený materiál rozebírán a dohašován, a v 13:53 hodin byla ohlášena celková likvidace požáru. Při zásahu došlo ke dvěma drobným zraněním zasahujících hasičů.

K události byl povolán také vyšetřovatel ze Zlína, který pracuje na stanovení přesné příčiny vzniku události i výše způsobených škod.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x