Požár zničil dům v Pačlavicích na Kroměřížsku, majitelka utrpěla popáleniny

Foto: HZS ZK
PAČLAVICE – V neděli večer začalo hořet v rodinném domě v Pačlavicích na Kroměřížsku. Požár velice komplikoval silný vítr, kvůli němuž se oheň rychle šířil. V objektu byla dcera se svou matkou, která utrpěla popáleniny a musela být převezena do nemocnice.

V neděli krátce před sedmou hodinou večerní přijalo krajské operační středisko hasičů oznámení o požáru v rodinném domě v obci Pačlavice. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že k požáru došlo v přízemí domu v prostoru kuchyně a oheň rychle se šířil do horního patra. Během okamžiku byly plameny až v prostoru střechy, která se později propadla. Velitel zásahu si proto na pomoc vyžádal další jednotky z okolních krajů.

Likvidovat požár pomohli kolegové ze stanice Vyškov a jednotky z Nezamyslic a Ivanovic na Hané. Byl tím vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ uvedla k zásahu tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Hasiči k likvidaci požáru použili celkem šest útočných proudů, kterými se snažili uhasit jednak samotný požár a také uchránit vedlejší domy. Ty totiž bezprostředně přiléhaly k poškozenému objektu a plameny se do nich již dostávaly přes štítovou stěnu.

Což se hasičům podařilo a uchránili tak majetek v hodnotě okolo pěti milionů korun. Samotný zásah komplikoval opět velmi silný vítr, který již několik dní trápí Zlínský kraj,“ pokračovala Lucie Javoříková.

V době vzniku požáru byla v domě majitelka se svou náctiletou dcerou. Žena utrpěla popáleniny a nadýchala se kouře, hasiči jí proto poskytli první pomoc a ošetřili ji. „Následně ženu i dceru předali do péče přivolané posádce zdravotnické záchranné služby. Žena byla poté převezena do nemocnice na popáleninové oddělení,“ dodala Javoříková.

Dvanáct minut po deváté hodině večerní byl objekt uhašen. Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje příčinu vzniku požáru. Škoda na objektu přesáhne milion korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x