Pozdní platby za odpad a psy nebude otrokovická radnice pokutovat

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Vzhledem k trvání nouzového stavu se Městský úřad Otrokovice rozhodl nejméně do konce srpna 2020 nesankcionovat pozdější platby místního poplatku za odvoz komunálního odpadu a poplatku ze psů. Jejich sazba se nemění,serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Stehlíková.

„Toto opatření jsme zavedli proto, aby lidé na úřad chodili v úředních hodinách vyřizovat skutečně jen to nejnutnější. Tím, že nebudou platby v pozdějším termínu sankcionovány, lidé, kteří nemají možnost platit poplatky bezhotovostně, skutečně v těchto dnech nemusí chodit na úřadovou pokladnu,“ uvedla tajemnice úřadu Radana Zenáhlíková. Dodala, že zároveň se lidé u pokladny rozvolní do delšího časového úseku a předejde se tak shlukování většího množství lidí v čekárnách.

Od minulého roku nejsou do schránek doručovány poštovní poukázky k úhradě těchto poplatků. Pokud si občané stále neuchovali číslo účtu a variabilní symbol, případně mají další nejasnosti, nechť se obrátí telefonicky či mailem na správce poplatků. Kontakty: tel. 577680221, komunal@muotrokovice.cz, svozilova.ilona@muotrokovice.cz.

„Přesto žádáme občany, aby při úhradě poplatku preferovali bezhotovostní platební styk, pokud mají tuto možnost platby. Děkujeme,“ řekla závěrem tajemnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x