Pozor! Aktuální změny na trolejbusových linkách MHD č. 4 a 5

Ilustrační foto
ZLÍN – Z důvodu dopravního omezení, které ode dneška platí na silnici Zlín – Fryšták v blízkosti křižovatky na Kostelec, se na této dopravní trase tvoří již přibližně od 6:30 hodin dlouhé kolony pomalu se pohybujících vozidel. To má mimo jiné dopad na trolejbusové linky MHD č. 4 a 5, které začaly nabírat zpoždění až 45 minut.

Protože jde o linky bateriových trolejbusů, byl ohrožen dojezd těchto vozidel mimo trakční vedení. Dispečeři proto museli přistoupit operativně k mimořádnému opatření: trolejbusy linek 4 a 5 jsou při jízdě ze Zlína ukončovány na točně Vršava a odtud se vracejí zpět na točnu Podhoří,“ uvedl tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Mezi točnu Vršava a městské části Kostelec a Štípa nasadila Dopravní společnost Zlín – Otrokovice dva autobusy, kterými se snaží přepravovat cestující v obou směrech přes blokovaný úsek, bohužel bez jakéhokoli trvalého jízdního řádu.

Pro cestující z Kostelce a Štípy je takto spojení prostřednictvím MHD do Zlína zajištěno, je však třeba počítat se značným zpožděním,“ dodal Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x