Práce na přístavbě rožnovské knihovny jedou naplno

Přístavba městské knihovny získává reálnou podobu. Foto: web města Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Práce na rekonstrukci a přístavbě Městské knihovny pokračují dle projektu. Aktuálně se pracuje na bednění střechy přístavby knihovny. Současně město podalo žádost o dotaci, kde může získat finanční podporu až 30 milionů Kč.

V dubnu letošního roku začaly práce na rekonstrukci a přístavbě Městské knihovny v Rožnově pod Radhoštěm. Během 5 měsíců se podařilo provést zásadní práce na rekonstrukci stávající budovy. Vybudovaly se nové stropy mezi prvním a druhým podlažím a díky změně v projektu bude druhé patro bezbariérové. V plánu je také výměna dřevěných prvků ve střeše, výměna světlíku a vybudování výtahu. Reálné obrysy má také již nová přístavba. Aktuálně se zde pracuje na bednění pro nově vznikající střechu. „Je provedeno vnější zdivo a bednění pro stropní konstrukci. Dále se bude provádět výztuž stropu a betonáž. Ve finále bude střecha zelená kvůli mikroklimatu a zadržení vody,“ popsala aktuální stav místostarostka města Kristýna Kosová.

Nová přístavba návštěvníkům nabídne nový sál, dětské oddělení, foyer s kavárnou a také prostor pro různé besedy. V tomto týdnu město podalo žádost o dotaci v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Projekt se zaměřuje na rekonstrukci stávající budovy, vnitřní vybavení, IT/AV technologie a také výměnu otopné soustavy. V ideálním případě získá město finanční podporu z tohoto programu ve výši až 30 milionů Kč. „V rámci dotace z Operačního programu životního prostředí získalo město finanční podporu ve výši 15 milionů Kč. I v této dotaci se naskytla možnost navýšení. O to jsme zažádali, a můžeme tady získat až 22 milionů Kč,“ vysvětlila na závěr místostarostka města.

Stavbu také podpořila místní firma IST finančním darem ve výši 250 000 Kč. 

Zdroj: město Rožnov pod Radhoštěm

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x