Pravidelný dech novorozenců hlídají v Baťově nemocnici nové monitory dechu

Foto: KNTB
ZLÍN – Klidný dech novorozenců bude v Baťově nemocnici střežit dalších 26 nových monitorů dechu. Novorozeneckému oddělení je darovala Nadace Křižovatka.

Dar 26 monitorů dechu v celkové hodnotě 65 tisíc korun předala novorozeneckému oddělení ředitelka Nadace Křižovatka Štěpánka Pokorníková.

V rámci projektu „Maminko, dýchám“ získáváme finanční podporu na nákup monitorů dechu do 70 nemocnic v celé ČR. Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost. Díky laskavé podpoře sponzorů a dárců pomáháme zajistit průběžnou obnovu přístrojů na dětských a novorozeneckých odděleních,“ popsala Štěpánka Pokorníková.

Monitor dechu hlídá nejen zástavu dechu, ale také apnoe pauzy a jakékoli další nepravidelnosti dechu novorozence. V případě potíží okamžitě spustí alarm, aby přivolal pomoc dospělého, který může včas poskytnout dítěti první pomoc.

S Nadací Křižovatka spolupracujeme už 25 let. Monitory dechu jsou pro nás i pro maminky v porodnici potřebným zařízením, které pravidelně obměňujeme. Jsme tedy každoročně vděčni za další nové přístroje,“ uvedl primář novorozeneckého oddělení Jozef Macko.

Za 27 let své existence se Nadaci Křižovatka podařilo díky sponzorům a dárcům vybavit novorozenecká a dětská oddělení českých nemocnic více než 10 300 monitory dechu v celkové hodnotě 38 milionů korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x