Prázdniny malého Bertíka. Hlavně být v pohybu

Foto: Zlin.cz
PROVODOV - Děti mají nejdelší podzimní prázdniny, jaké kdy měly. Koronavirový čas škole vůbec nepřeje. Teď jde o to, aby byli caparti v pohybu a během dnů volna totálně nezlenivěli u televize nebo mobilních telefonů. Rodiče by mohli vyprávět, jak nudný může být v téhle nelehké době čas prázdnin.

Třeba šestiletý Albert Štěpáník by mohl být příkladem. V běžných časech školní docházky problém není. „Chodím do fotbalu, do přípravky, trénuje mě můj taťka, ale teď je to jiné, zahrajeme si tak akorát na zahradě,“ postěžuje si doma u rodinného domu šikovný blonďáček.

„V přípravce máme dvanáct kluků ale i děvčata od nás z vesnice i od sousedů z Březůvek, teď je to ale náročnější, scházet se nemůžeme, pravidla hygieniků jsou striktní,“ říká táta Petr.

Malý klučina je zajímavý tím, že pohyb přímo hltá. „Já jsem napůl brankář a napůl hráč,“ ukazuje cenu pro nejlepšího brankáře z turnaje v nedalekých Halenkovicích. Teď má ale stejně jako kamarádi utrum. Přesto nezahálí, to ani náhodou.

V jednom z pokojů má doma učebnice, písmena, pastelky a další školní potřeby prvňáka. Vedle je rotoped.

„Ten jsem si koupil pro sebe, abych se dostal do formy po operaci kolena, jenže nás s manželkou udivuje Bertík. Sám si ve volných chvílích naskočí a jede. Třeba včera mu tachometr ukázal 17 kilometrů, to je myslím na tak malého kluka docela dost,“ příjemně se diví tatínek.

Když to jde, zajdou spolu i do nedalekého lesa. „Dnes budeme mít dobroty z bedel,“ dává Albert najevo, že se nevraceli s prázdnou.

Trénovat se prý musí, i když koronavirus zavřel pořád svěží zelený trávník na hřišti.

„Jasně, jednou chci hrát za reprezentaci, tak se musím snažit,“ udivuje usilovný klučík, jemuž je přáno.

„A taky soupeříme s tátou a dědou o domácí žlutý trikot nejlepšího cyklisty na rotopedu, zatím vedu,“ hlásí hrdě Bertík.

A navíc může být opravdovým příkladem těm, kteří se o trochu podivných prázdninách nudí, aniž by se hýbali.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x