Před(májové) střípky provodovské

Foto: zlin.cz
PROVODOV - Když si podávají ruku duben a květen, lépe řečeno máj, buďte si jisti, že se dějí věci. A nemusí jít jenom o vyhlášené pálení čarodějnic. Kdepak. Třeba v jindy docela poklidném, a proto vyhledávaném Provodově si na přelomové dny připravili vlastními silami hned tři pozoruhodné akce.

Už ve čtvrtek a v pátek se jako málokdy zaplnila vyhlášená hospůdka na Malenisku. Nešlo ani tak o dobré točené pivo, podávala se totiž úplně jiná pochoutka. Dostalo se po covidových dlouhoměsíčních peripetiích na premiéru i první reprízu jedinečné divadelní hry nazvané Přetlak.

Režijní taktovky se vůbec poprvé ujala Kateřina Liďáková, jinak herecká opora zlínského Městského divadla.

Autorem je jistý František Vysočina, kdo by za tímhle jménem hledal osvědčeného Petra Michálka, takto chotě zmíněné paní režisérky, vůbec nebude vedle jako ta provodovská jedle.

„Na hře je kouzelné, že místní hrají sami sebe, což ale není jednoduché ani náhodou,“ chválila paní Katka místní herce, kteří přivedli své známé diváky dvakrát do stavu dokonalé veselosti až blaženosti.

Pár hodin poté se v Provodově stavěla vyhlášená májka.

„Letos je vysoká 26 metrů a doplňuje ji třímetrová špice. Na ní, jak vidíte, pokud máte dobrý zrak, pentle a taky podprsenky,“ směje se při pohledu nahoru jeden z hlavních tahounů stavění máje Milan Valerián s tím, že se májka bude muset pečlivě hlídat.

Nu a když už pak přišel po filipojakubské noci skutečně květen neboli máj, měli krásnou akci dobrovolní hasiči. Na provodovskou hasičskou pouť se sjeli v modrých uniformách zdaleka nejen domácí, ale také početní kolegové z řady dalších míst.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x