Předposlední ševci neuspěli v Plzni, venku prohráli 0:3

Fotbalisté Zlína prohráli na hřišti v Plzni 0:3. Foto: Jan Zahnaš
ZLÍN - Fotbalisté Zlína po dvou úspěšných domácích zápasech se Slavií a Slováckem vyšli ve FORTUNA:LIZE bodově naprázdno. Ševci ve 22. kole neuspěli v Plzni, favorizované Viktorii podlehli 0:3 a v tabulce zůstali čtrnáctí.

Skóre otevřel ve 20. minutě z trestného kopu Jhon Mosquera, další dva góly po změně straně přidal Pavel Šulc, který má na kontě už jedenáct přesných zásahů a nyní vládne ligovým střelcům.

Samozřejmě nás výsledek mrzí. Myslím, že 3:0 je hodně na to, jak vypadal zápas,“ uvedl trenér Zlína Bronislav Červenka.

Snažili jsme se být aktivní a v prvním poločase se vyrovnat Viktorce ve všech směrech. To se nám dařilo do 20. minuty, potom nám bohužel Mosquera dal krásný gól a Plzeň odskočila na 1:0. Ve druhém poločase jsme se chtěli aktivně vrátit do zápasu, chtěli jsme držet soupeře na jednobrankový distanc a snažili jsme se vyrovnat. Bohužel gól na 2:0 přišel strašně rychle. Pak už to bylo pro nás těžké. Zajímavých situací jsme měli dost, ale s dohráním prakticky žádnou. Mrzí mě, že nejsme tak nebezpeční a agresivní v ofenzivní fázi,“ dodal zklamaně.

Hostující trenér Červenka postrádal na západě Čech stopera Didibu. Kamerunec chyběl v Plzni z rodinných důvodů, jeho místo ve středu obrany zaujal Černín.

Do základní sestavy se vrátil Ikugar, marodi Fantiš s Reiterem usedli alespoň mezi náhradníky. Chyběl krajní bek Holík, který nemohl nastoupit po dohodě klubů. Mimo hru jsou dál Tkáč s Žákem.

Fotbalisté Zlína teď mají před sebou další náročný anglický týden, ve kterém budou nejprve ve čtvrtfinále MOL Cupu bojovat o postup proti Liberci, příští neděli pak doma v lize vyzvou Baník Ostrava. Oba atraktivní duely se hrají na Letné.

FORTUNA:LIGA, 22. kolo

FC Viktoria Plzeň – FC Zlín 3:0 (1:0)

Branky: 48. a 87. Šulc, 20. Mosquera. Rozhodčí: Berka – Vlček, Novák – Starý (video). ŽK: Kalvach, Cadu, Koubek (trenér) – Bužek, Červenka (trenér). Diváci: 9134.

Plzeň: Jedlička – Hranáč, Hejda, Jemelka – Kopic, Kalvach, Červ (63. Traoré), Cadu – Šulc (89. Sýkora), Mosquera (63. Vydra) – Chorý (89. Kliment). Trenér: Koubek.

Zlín: Dostál – Cedidla, Kolář, Černín, Čelůstka (70. Pidro) – Bužek, Janetzký (59. Nombil) – Vukadinovič (59. Načkebija), Slončík, Bartošák (70. Schánělec) – Ikugar (78. Fantiš). Trenér: Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x