Předvánoční nadílka u paní Sylvie. Maminka Wikita má devět krásných štěňat

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Tak to je tedy dárek! Dvou a půl letá fenka velššpringršpaněla Wikita se při svém premiérovém porodu předvedla přímo úžasně. Na svět přivedla hned devět nádherných štěňat. Panička, zkušená chovatelka, Sylvie Sedlářová ze Zlína, se má co otáčet. Ale září štěstím, stejně jako hrdá psí multimáma.

„Wikinka začala rodit ve chvíli, kdy jsem si na chvíli vyběhla, ale brzy jsem byla u ní a všechno šlo přímo úžasně. Za necelé čtyři hodiny bylo hotovo, je to opravdu skvělá máma. Od první chvíle se o čtyři pejsky a pět fenek stará, jak jen může. Však je taky sama výborný jedlík, chutná jí syrové maso, ale i mnoho dalšího, třeba mrkev, rýže anebo speciální granule. Však má co předávat, malí taky rostou jako z vody, lépe řečeno z mateřského mléka,“ říká spokojená majitelka, která je s početnou psí rodinkou každou chvíli, třebaže jako žena mnoha koníčků a spolehlivá babička musí občas odskočit.

O pejsky je už teď značný zájem, jde o velmi přátelské plemeno, které je hodně optimistické, pohodové a využívá se k lovu.

„Štěňata vážila po porodu kolem 400 gramů, ale jejich apetýt je obdivuhodný. Po čtrnácti dnech se jim poprvé otevřou oči, to budou koukat, kolik mají brášků a sestřiček,“ vypráví paní Sylvie s tím, že k novým majitelům, jistě do dobrých rukou, poputují v době, kdy dovrší dva měsíce života a budou vážit kolem pěti kilogramů.

Pod stromečkem ale budou určitě ještě doma. Stejně jako na Silvestra a na Nový rok.

„No, klidně si budeme moci připít na naše i na jejich zdraví, zrovna jsem byla v pálenici a přivezla jsem si čerstvou pálenku. Je z velmi vzácných mišpulí,“ směje se dáma, která vytváří krásné batiky a jako doma je i v pálenici, kde teď připravila mišpulovici za přátelského dohledu legendární paní Stanislavy Chalupové, která se i po devadesátce drží ve výborné kondici.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x