Premiér Babiš navštívil Baťovu nemocnici

Premiér Babiš na návštěvě Baťovy nemocnice. Foto: KNTB
ZLÍN – Krajskou nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně navštívil premiér Andrej Babiš. Jeho setkání se zástupci zdravotníků, kraje a města nabídlo celou řadu důležitých témat.

Očkování proti onemocnění covid-19, možné vytvoření sítě páteřních nemocnic přímo řízených státem nebo investice v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně. Taková témata nabídlo setkání zdravotníků a představitelů KNTB, Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje a Krajské hygienické stanice Zlínského kraje s premiérem Andrejem Babišem, poslanci PS Parlamentu ČR, zástupci Zlínského kraje a města Zlína.

Možnost vyslechnout si názory českého předsedy vlády zaujala řadu lidí. Sál v prostorách Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, kde se setkání uskutečnilo, byl proto zcela plný. „Využil jsem této možnosti a pana premiéra se zeptal, zda Vláda České republiky připravuje páteřní síť nemocnic přímo řízených státem,“ sdělil ředitel KNTB Michal Filip. Andrej Babiš přiznal, že zdravotnictví je ve své současné podobě decentralizované a osobně to vnímá jako problém, který je potřeba řešit. „Ale naši lékaři a sestry jsou skvělí,“ vzkázal.

Velký prostor dostalo téma očkování proti onemocnění covid-19. Andrej Babiš oznámil, že stát již brzy spustí velkou kampaň, která se má pokusit váhající veřejnost přesvědčit o tom, že nechat se naočkovat je velmi důležité. „Nikdo už nechce zažít další lockdown, zavřené školy. Tomu může očkování významně napomoci,“ prohlásil premiér. Současně ale dodal, že v České republice očkování proti onemocnění covid-19 nebude povinné.

Na setkání s premiérem se otevřelo také téma zásadních investic v krajské nemocnici. „Budeme stavět novou budovu interny a také nový urgentní příjem. Aktuálně připravujeme veřejnou soutěž, ze které vzejde projektant,“ sdělil Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje, který je zakladatelem a jediným akcionářem KNTB.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x