Premiér Petr Fiala navštívil Uherskohradišťskou nemocnici

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská nemocnice byla prvním oficiálním místem návštěvy nového premiéra Petra Fialy. Ten uvedl, proč si vybral právě nemocnici v srdci Slovácka a také třeba to, jak aktuálně vypadá situace s variantou omikron.

Premiér Petr Fiala na svou první oficiální návštěvu zamířil v pondělí 10. ledna do Uherskohradišťské nemocnice, kde se setkal s vedením nemocnice i starostou města Stanislavem Blahou. Důvodů k návštěvě měl premiér hned několik.

Chtěl jsem vidět, jak si nemocnice tohoto typu poradila s covidem. Víme, že to byla první nemocnice ve Zlínském kraji, která přijímala covidové pacienty. Byl jsem se podívat třeba na gynekologicko-porodnickém oddělení, což je právě jedno z oddělení, která musí fungovat naplno i v době covidu. Zajímalo mě, jak to tady zvládají, a můj dojem je výborný,“ uvedl premiér vlády České republiky Petr Fiala.

Podle něj Uherskohradišťská nemocnice představuje nemocnici okresního formátu tak, jak by měla podobná zařízení v České republice fungovat. To určitě těší také ředitele nemocnice Petra Sládka, kterého premiérova návštěva poněkud překvapila.

Bylo to trošku překvapení, ale jsme za to rádi. Je to především pocta persoálu, který v době covidu situaci zvládl. Věříme, že zvládneme případně i další vlnu. Je to velké potěšení, usmíval se ředitel nemocnice Petr Sládek.

V Uherskohradišťské nemocnici je aktuálně hospitalizováno 25 pacientů s onemocněním covid -19. Zatím není potvrzeno, zda by měl někdo z nich novou variantu omikron.

Podle informací, které mám od odborníků a ministra zdravotnictví, očekáváme největší nárůst nakažených v polovině ledna. Pravda je ale taková, že omikron už tady je a podle dat začíná u těch nových případů převažovat. Liší se to samozřejmě v jednotlivých regionech, ale musíme počítat s tím, že omikron už tu zkrátka máme,“ dodal Petr Fiala.

Z Uherského Hradiště pokračoval premiér v naplánované cestě do brněnských nemocnic.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x