Press cup bude po šestadvacáté. Covid jej na lopatky nepoložil

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Vždycky bývají o rok starší, tentokrát hned o dva. Ale účastníky "nejtrvanlivějšího" turnaje amatérských fotbalistů v našem kraji, zlínského Press cupu, neodradil ani covid-19. Pravda, loni se pořádat nemohl, tentokrát už ano. O to více se jeho účastníci těší.

Prvenství budou obhajovat novináři, přesněji řečeno tým pořádajícího Syndikátu novinářů Zlínského kraje. Ten by měl mít k obhajobě titulu z roku 2020 zpět nejen svého kapitána, reportéra TV Prima Roberta Heče, ale také posily.

„Spojujeme síly s radními Zlínského kraje, chci věřit, že hejtman Radim Holiš je nejen výborný atlet, ale i fotbalista. Za každou přihrávku na gól před ním udělám kotoul a lá Pavel Vrba,“ naznačuje Heč zvaný též Messi z Lazů, že o dobrou náladu nebude nouze.

„Přijdeme posílit novináře moc rádi, jsme v každodenním pracovním kontaktu, tak to rádi potvrdíme i na hřišti,“ těší se i hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, který slíbil krásný pohár pro vítězný tým.

Favorit se na sobotu 26. 3. do Sportovní haly DATART ve Zlíně hledá přetěžko.

Mohou to být krajští hasiči, policisté, klidně třeba Pragokoncert, který je tradičním mecenášem setkání milovníků míče, fotbalisté zlínské radnice, Pivovaru Černá Hora, stejně tak Starostové nebo nováček Real Stará Sokolovna Zlín.

„O turnaji jsme vždy slyšeli to nejlepší, jsme moc rádi, že se můžeme zúčastnit, máme spoustu šikovných fotbalistů, rádi bychom překvapili,“ vyjádřil se šéf mužstva Vlastimil Král.

Za více než čtvrtstoletí se na turnaji objevilo neuvěřitelné množství mužstev. Hráli třeba soudci, filharmonici, divadelníci, řada mediálních týmů, lékaři a mnozí další. Na hřišti se objevili primátoři, moderátoři, fotbaloví prvoligoví trenéři, hokejisté, zahraniční týmy, stovky hráčů, ale také hráček.

Jednou z osobností přátelského setkání je Antonín Bradáč, tradiční šéf celku zlínského magistrátu.

„Klobouk dolů před organizátory, speciálně mám na mysli manažerku turnaje Miroslavu Krumpolcovou. Bez ní si fotbal chlapů nedovedu představit, sláva dámě, která mužům vládne,“ směje se osvědčený kouč.

Turnaj začíná v sobotu 26. 3. v 8:30. Vítěze vyhlásí vedení Syndikátu kolem 15. hodiny.

Po celý den budou mít stravování a občerstvení přítomných v rukou osvědčení manželé Lidincovi a Michalové Kratochvíl, zvaný Medvěd, a Vrček, zvaný Mistr pěny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x