Press cup po sedmadvacáté. Premiérové prvenství a Pohár hejtmana Zlínského kraje pro tým Starostů

Foto: zlin.cz
ZLÍN – Nejstarší halový fotbalový turnaj ve Zlínském kraji, zlínský Press cup pořádaný zdejším Syndikátem novinářů Zlínského kraje se stal kořistí týmu Starostů. Hrálo se dvacet osm zápasů, osm týmů měřilo síly systémem každý s každým. Ten zaručuje dramatické boje o umístění až do samého závěru.

Jak je vše relativní. Před rokem hlásil kapitán starostovského týmu, starosta Březnice Josef Hutěčka: „Těžko s tím něco naděláme, stárneme.“

Jistě měl pravdu, ovšem právě jím vedený celek prokázal relativitu toho, co je fotbalové stáří.

Naopak, mužstvo vyzrálo a zraje, hrálo navýsost takticky s mnoha nádhernými fotbalovými chuťovkami a po zásluze získalo prvenství.

Výborní byli obhájci titulu z loňského roku, Real Stará Sokolovna, ti nakonec brali stříbrnou příčku, radost vládne i mezi novináři, jejich třetí místo před čtvrtým Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje je úspěchem.

Turnaj měl skvělou úroveň. Zpestřením byla soutěž dříve ale i později narozených. Kopaly se pokutové kopy na počest nedávno zesnulého kamaráda a člena syndikátu Rudolfa Maňase.

Jeho syn Petr předal cenu nadějnému fotbalistovi ze sportovního rodu Hečových. Hugo Heč skolil při penaltách všechny o dvě až tři generace starší fotbalisty a chlubí se nádherným čokoládovým kopacím míčem.

Velká pochvala pro tým Zlínského kraje. Nejen za krásný pohár pro nejlepší. Tak, jak to má být, nastoupil v plné síle, vedle hejtmana Radima Holiše se chlubili svým fotbalovým uměním i jeho náměstci Radek Doležel a Lubomír Traub.

A když předsedkyně Syndikátu Zlínského kraje Jana Bubeníková předala spolu s dalšími osobnostmi ceny pro nejlepší týmy i jednotlivce, řekla důležitou věc: „Za rok ve zdraví na viděnou.“

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x