Přestavba železniční stanice ve Vsetíně komplikuje dopravu v centru města

Foto: Správa železnic – vizualizace
VSETÍN – Přestavba železniční stanice a na ni navazující přeměna areálu před a za nádražím jsou v plném proudu. S sebou ale přinášejí také několik dopravních omezení. Na co se mají řidiči projíždějící centrem Vsetína připravit?

Uzavření odstavné plochy naproti autobusového nádraží

Již koncem října se trvale uzavřela část plochy v prostoru bývalé zbrojovácké železniční vlečky naproti autobusového nádraží. Motoristé ji dosud používali po odstavení svých vozidel. S tím ovšem mají aspoň na nějaký čas utrum, probíhají zde totiž přípravné práce pro stavbu parkovacího domu.

Záchytné parkoviště na Ohradě

Jelikož parkovací místa v centru ubývají, otevřela radnice od 31. října záchytná parkoviště na upraveném atletickém oválu bývalého spartakiádního stadionu na Ohradě. Zaparkovat zde může až 120 aut a stání je pro řidiče zdarma. Do centra se potom dá snadno dostat městskou hromadnou dopravou. Nejbližší zastávka je od parkoviště vzdálená necelých 200 metrů a nachází se u zimního stadionu Na Lapači.

Omezení dopravy Nádražní ulicí

Od 14. listopadu do 5. prosince bude stavební technika odstraňovat štětové stěny využité při stavbě dopravního terminálu. To si vyžádá svedení provozu na Nádražní ulici v prostoru mezi vlakovým nádražím a Smetanovou obchodní galerii do jednoho jízdního pruhu. Řidiči tak projedou jen v jednom směru, a to od polikliniky k Nadjezdu pionýrů.

Zrušení parkoviště na autobusovém nádraží

Od 15. ledna příštího roku dojde k redukci pásů nástupišť autobusového nádraží ze čtyř na tři. V důsledku toho bude nutné uzavřít parkoviště fungující nyní mezi třetím a čtvrtým pásem nástupišť. Prostor je třeba uvolnit z důvodu stavby parkovacího domu a následného narovnání Nádražní ulice.

Část Nádražní ulice se kompletně uzavře

Ve stejný den, kdy dojde ke zrušení parkoviště na autobusovém nádraží, tedy 15. ledna 2023, se uzavře také část Nádražní ulice. Půjde o úsek mezi kříženími s ulicemi Žerotínova (u restaurace Na špici) a Nemocniční (u polikliniky). Důvodem je stavba podchodu pod ulicí Nádražní. Ten povede k budoucímu dopravnímu terminálu a k dopravnímu domu v prostoru před autobusovým nádražím. Řidiči by se měli řádně obrnit, protože uzavírka potrvá až do konce roku 2025.

Rezidentní parkování v Kolonce

Vsetínská radnice dobře ví, že kvůli snížení počtu parkovacích míst v okolí přestavby nádraží vznikne tlak na využití parkovacích stání v jiných místech centra města. Připravuje se proto zavedení systému rezidentního parkování v lokalitě Kolonky. Ten upřednostní zde bydlící občany před motoristy přijíždějícími odjinud. Zvýhodnění se bude týkat také společností, které mají v Kolonce sídlo. Rezidentní karty se tak budou vydávat pro služební vozidla společností a organizací zajišťujících pečovatelské služby pro osoby zde žijící.

Systém rezidentního parkování nezajistí držitelům těchto karet automaticky parkovací místo, ale umožní jim bezplatné parkování na aktuálně volných vymezených plochách. Umožní také vjezd do tamních dvorů a vnitrobloků, kde je jinak zákaz vjezdu. 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x