Při nehodě v Buchlovských kopcích se vážně zranili dva starší lidé

Foto: ZZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Ve čtvrtek krátce před půl druhou hodinou odpoledne došlo na silnici I/50 v Buchlovských kopcích k vážné dopravní nehodě osobního vozidla, při které se těžce zranili dva starší lidé. Žena musela být do nemocnice transportována letecky.

U dopravní nehody zasahovaly záchranářské posádky z Buchlovic, Uherského Brodu a také posádka s lékařem z Bučovic.

Vzhledem k vážnosti situace na místě operátorka zdravotnického střediska požádala o součinnost také leteckou záchrannou službu z Brna,“ informovali záchranáři na webu Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje.

Starší muž a žena, kteří ve vozidle cestovali, měli štěstí v neštěstí, když pádu havarovaného auta ze strmého kopce zabránilo křoví. I tak bylo podle záchranářů vyprošťování účastníků nehody z vraku auta velmi náročné.

Záchranářské posádky muže i ženu na místě vyšetřily a ošetřily v rámci přednemocniční neodkladné péče. Oba pasažéři byli při vědomí, nicméně jejich zranění byla vážná. K transportu bylo nutné oba řádně imobilizovat krčním límcem, bederním pásem a uložením do vakuové matrace tak, aby jejich převoz do zdravotnického zařízení byl co nejšetrnější,“ přiblížili situaci záchranáři.

Ženu si poté do své péče převzala posádka letecké záchranné služby z Brna a transportovala ji do zlínské nemocnice. Do stejného zařízení převezli záchranáři ZZS Zlínského kraje i jejího spolujezdce.

Zobrazit fotogalerii >>