Přichází první krok k integraci krajské dopravy s MHD v Uherském Hradišti

ilustrační foto: Zlínský kraj
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – K částečné integraci krajské dopravy s městskou hromadnou dopravou v Uherském Hradišti dojde 1. října. Spočívat bude v možnosti nahrát si časový kupón MHD Uherské Hradiště na krajskou kartu Zetka.

Od 1. října bude možné si nahrát časový kupón MHDUH na krajskou kartu Zetka. Jde o první krok k integraci MHD Uherské hradiště a Integrované dopravy Zlínského kraje (IDZK).

Cestující, který si na Zetku nahraje časový kupón MHD Uherské Hradiště, ať už čtvrtletní nebo měsíční, bude moci po dobu jeho platnosti využívat jak spoje uherskohradišťské MHD, tak autobusové spoje IDZK na území Uherského Hradiště, Starého Města a Kunovic,“ vysvětluje náměstek hejtmana Zlínského kraje pro dopravu Radek Doležel.

Cestující, který si na Zetku nahraje časový kupón IDZK na zónu 500, třicetidenní nebo sedmidenní, bude moci po dobu jeho platnosti využívat autobusové i vlakové spoje IDZK. Nevztahuje se ale na spoje MHDUH.

Zetku si můžete zakoupit on-line v e-shopu idzetka.cz nebo v informačních kancelářích IDZK. Běžná cena karty je 130 korun, do konce září je ale nabízena za akční cenu 99 korun. Časové kupóny IDZK je možné na kartu nahrát od 1. července a nahrávání kupónů MHDUH se začne postupně spouštět v průběhu září.

Nahrávání časových kupónů MHD Uherské Hradiště na krajskou kartu Zetka je prvním krokem k budoucí plné integraci systémů uherskohradišťské MHD a Integrované dopravy Zlínského kraje,“ uzavírá náměstek Radek Doležel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x