Primátorem Zlína byl opět zvolen Jiří Korec. Bude mít tři náměstky

Staronový primátor Zlína Jiří Korec. Foto: Město Zlín
ZLÍN – Na včerejším ustavujícím zasedání zastupitelstva bylo zvoleno nové vedení města Zlína. Funkce primátora se opět ujal lídr hnutí ANO Jiří Korec, kterého doplnili tři náměstci.

Komunální volby ve Zlíně vyhrálo s přehledem hnutí ANO v čele s dosavadním primátorem Jiřím Korcem, které se na koalici dohodlo s trojblokem ve složení ODS, KDU-ČSL a Piráti. Ve 41členném zastupitelstvu získala nová koalice pohodlnou většinu 27 křesel. Do opozice naopak míří druhý Zlín 21 se 7 mandáty, SPD se 4 mandáty a také hnutí STAN, které obsadí 3 křesla.

Staronovým primátorem krajského města byl zvolen lídr hnutí ANO Jiří Korec, pro kterého z 38 přítomných zastupitelů hlasovalo 31.

„Byl bych rád, kdyby naše spolupráce v rámci zastupitelstva byla věcná a korektní, abychom Zlín  rozvíjeli ku prospěchu občanů bez politikaření,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Funkce jeho náměstků se v nadcházejícím čtyřletém volebním období ujmou Korcovi spolustraníci Pavel Brada, Michal Čížek a Jana Bazelová. První dva jmenovaní budou svou funkci vykonávat jako uvolnění, Jana Bazelová naopak jako neuvolněná, což znamená, že za ni nebude dostávat plat.

V jedenáctičlenné městské radě doplní primátora a jeho náměstky další dva zástupci z hnutí ANO Václav Kovář a Tomáš Krajíček, dále trojice zástupců z ODS ve složení Miroslav Chalánek, Martina Hladíková a Pavel Konečný. Po jednom křesle budou mít v Radě města také lidovci a Piráti, jmenovitě Vojtěch Volf a Jiří Robenek.

„Doba, která nás čeká, nebude nejjednodušší. V minulém volebním období jsme nečekaně řešili covidovou krizi a následně přišla další nečekaná věc, kdy jsme se dostali do těsné blízkosti války, která pokračuje a bude nás provázet i na začátku nového volebního období. Věřím, že se s tím všichni společně popereme – jak my zastupitelé, tak občané města Zlína,“ sdělil Jiří Korec.

Ve složení navržených kandidátů na zastupitele došlo k jedné personální změně. Kandidátka na zastupitelku Dana Kovaříková z hnutí ANO odstoupila a nahradí ji její stranická kolegyně Dana Mědílková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x