Příprava stavby nové centrální budovy krajské nemocnice pokračuje. Zastupitelé schválili důležitou změnu územního plánu

foto: Zlínský kraj
ZLÍN – Projekt modernizace krajské nemocnice znovu poskočil vpřed. Zastupitelé Zlína schválili změnu územního plánu. Nemocnice tak může nerušeně pokračovat v přípravách výstavby nového pavilonu urgentní medicíny. Se stavbou by se mělo začít na přelomu let 2027 a 2028.

Nad výstavbou nového pavilonu urgentní medicíny visel důležitý otazník. Problém byl s výškovou regulací budov. Teď už ale přípravám projektu nic nebrání. Zastupitelé města Zlína totiž schválili změny územního plánu. Nový pavilon tak bude respektovat urbanistickou strukturu takzvaného Gahurova prospektu v areálu nemocnice a zástavbu v okolí.

„Jsem rád, že zastupitelé města vyjádřili podporu našemu projektu. Můžeme tak dál pokračovat v jeho přípravě. Nová budova bude v souladu s územním plánem města Zlína, což je pro nás důležité. Je to další krok k tomu, aby ve Zlíně mohlo vzniknout nové zdravotnické zařízení na technologické úrovni jednadvacátého století,“ uvedl hejtman Radim Holiš.

Vedení Baťovy nemocnice tak může konečně vyzvat dodavatele projektové dokumentace, aby začal další fázi pro územní rozhodnutí. Zároveň bude pokračovat modernizace ostatních pavilonů nemocnice.

„Příprava musí být maximálně pečlivá s ohledem na všechny podněty, které jsme nashromáždili během představování studie. Je důležité, že postupujeme podle plánu tak, jak jsme ho představili krajským zastupitelům,“ říká Holiš.

Krajskou nemocnici letos čeká investice za více než 170 milionů korun. Na přístrojové vybavení půjde dalších 602 milionů. Koncem roku 2024 potom začne výstavba nové porodnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x