Přípravy velkokapacitního očkovacího centra v PSG aréně jedou na plné obrátky

Přípravy velkokapacitního očkovacího centra v PSG aréně jedou na plné obrátky. Foto: KNTB
ZLÍN – V pondělí 26. dubna otevře své brány nové velkokapacitní očkovací centrum ve zlínské PSG aréně. To se sem přesune z Krajské nemocnice Tomáše Bati. V počátku se počítá zhruba s 600 naočkovanými osobami denně, v budoucnu by se měl jejich počet zdvojnásobit.

Ve vysokém tempu dokončuje Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně přípravy velkokapacitního očkovacího centra, které otevře už příští pondělí 26. dubna v prostorách zlínské PSG arény. Právě tam bude největší nemocnice Zlínského kraje očkovat zájemce z řad veřejnosti proti onemocnění covid-19. Ve čtvrtek proběhlo ve sportovní hale školení zdravotníků a dalšího personálu, který bude provoz centra v nových prostorách zajišťovat, fungovat by mělo minimálně do poloviny letních prázdnin.

Ještě po zbytek tohoto týdne se budou vakcíny podávat ve dvou stávajících očkovacích ambulancích přímo v areálu zlínské nemocnice. Lidem, kteří se registrovali na očkování v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně a nemají termín do konce tohoto týdne, byly registrace hromadně nasměrovány do nového centra. Na změnu je upozornila sms zpráva. „Celkem jsme toto oznámení odeslali třem tisícům sedmi stům registrovaných zájemců o očkování,“ vysvětlil Michal Pisár, primář oddělení urgentního příjmu, který má očkování proti onemocnění covid-19 za zlínskou nemocnici na starosti. Dodal, že všichni, kdo se nyní objednávají na očkování, nemohou už v centrálním rezervačním systému volit zlínskou nemocnici, ale mohou si vybrat velkokapacitní očkovací místo (VOČM) v PSG aréně ve Zlíně. „Pacienti, kteří již dostali první dávku vakcíny v nemocnici a mají rezervaci na dávku druhou od pondělí dále, budou už očkováni v PSG Aréně. O této změně jsou rovněž informování sms zprávou,“ podotkl Michal Pisár.

V PSG aréně je od konce minulého týdne instalováno potřebné vybavení včetně šesti očkovacích boxů a také stejný počet stanovišť pro registraci či lékařskou službu. Vyhrazená jsou také místa pro vyplňování dotazníků či výdej certifikátů, čas před a po očkování mohou lidé strávit v sedě v prostorných čekárnách.

V počáteční fázi budou zdravotníci v PSG aréně očkovat okolo 600 osob denně, v budoucnu ale budou schopni tuto kapacitu zvýšit až na dvojnásobek. Zlínské velkokapacitní očkovací centrum bude v provozu 12 hodin denně 7 dní v týdnu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x