Přistižený zloděj napadl ostrahu v obchodě

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
ZLÍN - Ostraha obchodu ve Zlíně přistihla zloděje, lapka je ale napadl a utekl. Strážníci ho vypátrali za 11 hodin, serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Strážníky přivolal sám napadený, který uvedl, že společně se svým kolegou spatřil muže, který si vložil do oděvu několik balení dražších zubních kartáčků a následně prošel přes pokladnu bez toho, aby se obtěžoval zaplatit. Při pokusu o jeho zastavení pak přistižený zloděj vytáhl slzotvorný sprej, který oběma mužům nastříkal do obličeje a z místa utekl.

Hlídka strážníků zjistila popis podezřelého a také skutečnost, že se měl stejného skutku dopustit i předchozího dne. Celková škoda se tak vyšplhala na téměř 3 200 korun. „Protože jeho jednání vykazovalo znaky trestného činu krádeže, kterého se dopustí mimo jiné ten, kdo si odcizenou věc pokusí bezprostředně po činu uchovat násilím, vyrozuměli strážníci kolegy z republikové policie,“ konstatoval Janík.

Druhý den brzy ráno pak jiná hlídka strážníků prováděla kontrolu autobusového nádraží a jeho okolí. Přitom si strážníci všimli muže, jehož popis přesně odpovídal popisu podezřelého z výše popsaného incidentu. „Jak se ukázalo, jednalo se o 35letého muže ze Zlína, který se ke krádeži i napadení členů ochranky přiznal. Podle jeho slov kradl zubní kartáčky za účelem jejich dalšího prodeje, aby si obstaral finanční prostředky,“ doplnil Janík s tím, že strážníci podezřelého předali na místě k dalším úkonům přivolaným policistům.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x