Pro školáky, spolky i veřejnost. Zlínská radnice vybuduje u ZŠ Slovenská víceúčelové sportoviště

Foto: FB ZŠ Slovenská
ZLÍN – Zlínská radnice chce u Základní školy Slovenská vybudovat víceúčelové sportoviště. To by mělo ve všedních dnech dopoledne sloužit školákům a odpoledne, večer a o víkendu sportovním organizacím, spolkům a veřejnosti.

Vznik sportoviště schválili ve čtvrtek 14. září zlínští zastupitelé. Předpokládané náklady na realizaci se odhadují na 22 milionů korun.

Město na akci vyčlení peníze z rozpočtu na rok 2024 s tím, že v případě vypsání vhodné dotační výzvy požádá o státní dotaci. V současnosti chceme situaci řešit přidělením finančních prostředků formou rozpočtového opatření. Důvodem pro vybudování tohoto na poměry školních hřišť velkorysého sportoviště je, že v odpoledních hodinách chceme odlehčit přetíženému Stadionu mládeže a právě i sportovní spolky z tohoto sportoviště by měli toto nové školní hřiště využívat,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec.

Současné školní sportoviště, které je ve správě ZŠ Slovenská, je místy v havarijním stavu a podle inspekční zprávy BOZP už nevyhovuje provozu. Chystaná rekonstrukce jej má proměnit v moderní sportoviště s umělými povrchy.

Součástí zmodernizovaného areálu bude atletický ovál, oplocené centrální hřiště pro malou kopanou, osvětlení, samostatné oplocené víceúčelové hřiště pro volejbal, nohejbal, streetbal a florbal. Vznikne rovněž dráha se závodištěm pro skok do dálky, koulařský sektor, workout, několik sportovních a posilovacích prvků a mobiliář,“ sdělila náměstkyně primátora pro školství Martina Hladíková.

Celý areál doplní rovněž zpevněné plochy, schodiště, menší tribuna, objekt pro správce a zastřešené posezení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x