Grilovací sezóna na terase Horalu, která je oblíbenou zastávkou turistů i cyklistů, bude oficiálně zahájena v neděli 30. dubna a grilovat se bude i o týden později, 7. května. Kuchaři budou po oba dny nabízet telecí burger, grilovanou kančí svíčkovou s hříbkovým ragú nebo filet ze smuhy tmavé s grilovaným chřestem ve slanině. Atmosféru posezení zpříjemní cimbalistka Broňa Dočkalová.
Pro náročné gurmány se chystají dvě akce v zážitkové restauraci Vyhlídka a na obě jsou ještě volná místa. V pondělí 1. května sem zavítá Ladislav Špaček s Etiketou stolování, zájemci si tak mohou zábavnou formou osvěžit znalosti stolování a společenského chování přímo u degustační večeře. V pátek 5. května zavítá do Lanterny vinař Kamil Piálek a bude spolu s šéfkuchařem Pavolem Pikulákem provázet degustačním večerem spojeným s uvedením nového menu. To je snoubeno právě s víny vinařství Piálek & Jäger.
Kdo se chce přiučit něčemu novému v kuchyni, může zajít na některý z kurzů pečení a vaření. Novinkou bude Prvomájový kurz výroby pralinek v pondělí 1. května s šéfcukrářkou Resortu Valachy Pavlou Stoklasovou.
Víkendové večery zpříjemní hudební vystoupení v lounge baru Spa hotelu Lanterna, při nichž zahrají houslistka Alžběta Králová a saxofonisté DeeSaxx a Nikol Naňáková.
Další program navíc chystá Resort Valachy i pro ubytované hosty svých hotelů Lanterna a Horal. Sváteční prodloužené víkendy doplní mj. lekce jógy, aquafitness, saunové rituály, dětské animační programy nebo nordic walking vycházky k rozhledně Miloňová za západem slunce.
Více na www.valachy.cz/akce/
Akce pro veřejnost v Resortu Valachy:
29. 4. Hudební večer: houslistka Alžběta Králová (Lanterna)
30. 4. První letošní grilování na terase (Horal)
30. 4. Hudební večer: saxofonista DeeSaxx (Lanterna)
30. 4. Kurz přípravy halušek (Galik)
30. 4. Kurz pečení valašských frgálů (Galik)
1. 5. Etiketa stolování s Ladislavem Špačkem (Lanterna)
1. 5. Prvomájový kurz výroby pralinek (Galik)
5. 5. Hudební večer: saxofonistka Nikol Naňáková (Lanterna)
5. 5. Degustační večer s vinařem Kamilem Piálkem (Lanterna)
7. 5. Kurz přípravy borůvkových knedlíků (Galik)
7. 5. Grilování na terase (Horal)