Prohlídkovou trasu ZÓNU ZLÍN prošli první zájemci

Prohlídkovou trasu ve Zlíně absolvovali první zájemci. Foto: Zlin.eu
ZLÍN - Nové pravidelné procházky Zlínem s názvem ZÓNA ZLÍN představují návštěvníkům město z větší perspektivy. Nejvýznamnější baťovské stavby ukáží, proč se městu říkalo „výstavní síň první republiky“, vedle toho je pozornost věnována také modernistickému urbanismu a funkčním zónám, které jsou ve Zlíně stále rozpoznatelné. V neposlední řadě jsou ve stručnosti připomenuty také nejvýznamnější osobnosti, které město formovaly.

„Během dvou hodin navštíví zájemci kromě historického centra tovární areál a seznámí se s výškovými budovami na náměstí Práce. Představen je i způsob baťovského ubytování a typické dělnické domky. Procházka končí návštěvou Památníku Tomáše Bati, jedné z nejradikálnějších staveb minulého století,“ uvádí Lucie Šmardová, autorka trasy.

Od června do září se každou středu od 16 hodin a sobotu od 14 hodin konají procházky po architektuře za doprovodu zasvěcených milovníků zlínské architektury. Prohlídková trasa je určena pro návštěvníky města, ale také pro místní, kteří se díky ní mohou dozvědět nové informace o svém městě. 

Procházky pořádá město Zlín ve spolupráci se spolkem aArchitekturou a Zlínským architektonickým manuálem.

„Letos jde o pilotní projekt, proto budeme rádi za jakékoliv odezvy od návštěvníků, které budou sloužit pro zlepšování této služby. V příštích letech bychom ji rádi rozšířili o další tematické okruhy, např. po baťovském bydlení,“ doplňuje Eva Manišová, vedoucí oddělení cestovního ruchu.

Na prohlídky se mohou zájemci registrovat on-line, telefonicky na čísle 577 630 270 či osobně na Informačním středisku v budově radnice. Po dohodě lze uskutečnit prohlídku i mimo stanovené termíny,“ doplnila Pavla Julinová, vedoucí Informačního střediska.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x