Projekt Do práce na kole se blíží, vzkazuje Rožnov pod Radhoštěm

Foto: Facebook Do práce na kole
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Vyměnit alespoň na měsíc auto za kolo nebo chůzi a prospět tak nejen vlastnímu tělu, ale i životnímu prostředí. To je hlavní cíl projektu Do práce na kole, kterou již podvanácté pořádá spolek AutoMat. Rožnov se potom do této výzvy zapojí popáté.

Celkem 44 měst v České republice se v letošním roce zapojilo do akce Do práce na kole. A mezi nimi nechybí ani Rožnov pod Radhoštěm. „V rámci tohoto projektu budeme mapovat skutečné trasy cyklistů nejen z řad úředníků městského úřadu, ale také z firem a organizací, jejichž zaměstnanci budou do soutěže zapojeni. A to v průběhu celého května,“ uvedla koordinátorka Zdravého města a MA21 Iveta Dorotíková.

Akce je populární zejména proto, že nejde o individuální výzvu, ale týmovou. Členové daného týmu soutěží v různých kategoriích. Buďto na kole, koloběžce, pěšky, nebo poklusem. Týmového ducha navíc podporuje i spousta doprovodných akcí.

„Firmy v průmyslovém areálu jsou velkými zaměstnavateli a denně do nich docházejí nebo dojíždějí tisícovky zaměstnanců. Některé firmy již zapojené byly, s jinými jsme diskutovali o výhodách a k zapojení jsme je chtěli inspirovat. Probrali jsme také jaké mají firmy benefity pro zdraví zaměstnanců a také jaké mají pro cyklisty či jiné sportovce zázemí, zda jsou k dispozici sprchy, kolárny nebo kóje pro bezpečné uskladnění kol. Setkali jsme opravdu s pozitivní odezvou, takže se těším na setkání cestou do práce na kole,“ dodala místostarostka Kristýna Kosová.

Registrace týmů je možná do 30. dubna 2022 a samotná akce se pak koná v měsíci květnu. Zaregistrované účastníky navíc v průběhu měsíce, kdy se projekt pořádá, několik motivačních aktivit. Jde například o kávu, zmrzlinu nebo tričko zdarma. V červnu poté proběhne závěrečný večírek s vyhodnocením nejúspěšnějších, nejpravidelnějších a také nejvytrvalejších týmů.

Zájemci mohou svůj tým zaregistrovat na stránkách www.dopracenakole.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x