Propast se prohlubuje. Berani padli v Pardubicích, na Kladno ztrácejí už 14 bodů

Hokejisté Zlína (žluté dresy) v neděli nestačili na Pardubice, kterým podlehli 1:4. Foto: facebook HC Dynamo Pardubice
ZLÍN – Naděje umírá poslední, ale šance na záchranu extraligy je čím dál menší. Zlínští hokejisté nezvládli nedělní duel v Pardubicích, kde prohráli 1:4 a v tabulce ztrácejí na předposlední Kladno už čtrnáct bodů. Čestný úspěch Beranů na východě Čech zaznamenal za rozhodnutého stavu útočník Antonín Honejsek.

Cesta hostů zpátky do Baťova města byla pořádně smutná. Stejně jako Pardubice jsme nastoupili do zápasu po pauze a byli jsme sami zvědaví, jak to tým zvládne. Začátek utkání ovlivnil rychlý gól z nenápadné akce, po kterém se třetina vyvíjela v podobném trendu. Zbrzdilo to naše cíle uhrát první třetinu bezbrankově,“ uvedl asistent trenéra PSG Berani Zlín Luboš Rob.

Ve druhé třetině byla hra vyrovnaná a my jsme možná měli střelecky navrch, ale trápí nás koncovka. Měli jsme dát kontaktní gól, ale my naopak dva dostali a zápas se začal více výrazně vyvíjet v náš neprospěch. Nevěřili jsme si a tak to i dopadlo. Za stavu 0:4 to už bylo těžké. Po našich neproměněných přesilovkách byl zápas jasně na straně Pardubic a my nebyli schopni s tím již cokoliv udělat,” dodal zklamaně.

Hostům, kterým v Pardubicích scházel nejen indisponovaný gólman Kašík, ale i Köhler nebo Novotný, vstup do nedělního střetnutí vůbec nevyšel.

Berani inkasovali už ve 2. minutě, kdy se nenápadnou střelou z úhlu prosadil Camara. Zlíňané mohli srovnat v úvodu prostřední části, ale přesilovku pět na tři nevyužili, navíc Ferenc vzápětí trefil jen tyč.

Pardubice nepříjemné chvíle přečkaly a v polovině zápasu podruhé udeřily. A znovu se trefil Camara. Na 3:0 zvyšoval Poulíček, který uklidil do sítě vyraženou střelu Romana.


Dynamo bylo v klidu, navíc přidalo Poulíčkem čtvrtou branku. Porážku Beranů mírnil v závěru Honejsek, jenž využil přesilovou hru.


Pardubice vyhrály nad Zlínem 4:1 a v kalendářním roce 2022 zůstávají neporaženy. První dvě třetiny přinesly z obou stran hodně nepřesností, rozhodla naše koncovka, protože jsme tři šance proměnili. Paradoxně ve třetí třetině jsme vyhrávali souboje, ale výsledek byl 1:1. Chci poslat gratulaci do kabiny a samozřejmě ta největší pochvala míří k Dominikovi Frodlovi,” uvedl asistent domácího kouče David Havíř.


Berani se další ztrátu pokusí odčinit v úterý doma proti Mladé Boleslavi.

Dynamo Pardubice – PSG Berani Zlín 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Camara (R. Kousal), 32. Camara (Košťálek, R. Kousal), 36. Poulíček (O. Roman), 45. Poulíček (Blümel) – 51. Honejsek (Makarenko, Gazda). Rozhodčí: Kika, Lacina – Gerát, Komárek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

ardubice: Frodl – Mikuš, Zdráhal, Robertson, Košťálek, Vála, Sergijenko, Nedbal – Hecl, Poulíček, Blümel – Kousal, Musil, Camara – Matýs, Roman, Cienciala – Koffer, Anděl, Rohlík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x