Prostor u rožnovského nádraží čeká proměna

foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Prostranství u rožnovského autobusového a vlakového nádraží čeká proměna. O tom, jak bude vypadat, rozhodli přímo lidé z Rožnova.

U autobusového a vlakového nádraží v Rožnově pod Radhoštěm vznikne nové veřejné prostranství. Město tak chce vytvořit příjemné prostředí nejen pro lidi, kteří čekají na svůj spoj. O tom, jak bude nový prostor vypadat, rozhodli při akci Na kávu s vedením města přímo obyvatelé Rožnova.

„Město má záměr vybudovat multifunkční prostor, kde se lidé budou moci zastavit na cestě do města, posedět s kávou nebo počkat na autobusové či vlakové spoje,“ popisuje tisková mluvčí Rožnova Petra Graclíková.

Menším problémem ale je, že pozemek nepatří městu. To ho hodlá odkoupit, jakmile získá dotační podporu.

I přes to ale město lidem představilo dva návrhy na možnou úpravu okolí nádraží. Tou první byla varianta Circle, která vychází z motivu loukoťových kol. Druhá, Flow, se zase nechala inspirovat tokem Rožnovské Bečvy. Obě varianty zahrnují mobiliář, občerstvení, přístřešky, prostor k nabíjení elektrokol a vodní prvek.

Podle připravených animací se lidé mohli rozhodnout, které variantě dají svůj hlas. Nakonec ale s valnou většinou zvítězil projekt Circle.

„Chceme, aby se v Rožnově dobře žilo a k tomu ve 21. století patří kvalitní veřejný prostor. My jsme chtěli jeho podobu diskutovat s lidmi, kteří jej budou užívat nejvíce, tedy s Rožnováky. Proto jsme zorganizovali veřejné projednání, získali jsme od lidí názory na připravované návrhy a občané vybrali variantu, která je za ně nejlepší. Připomínky občanů do vybrané varianty zapracujeme a poté budeme pokračovat v přípravách projektu tak, aby bylo možné v lednu 2024 zažádat o finanční podporu z dotačního programu,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x