Provoz zlínské MHD se vrací k letním jízdním řádům

Foto: DSZO
ZLÍN - Trolejbusy a autobusy MHD Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) budou jezdit od pondělí 19. října 2020 až do odvolání v pracovních dnech podle takzvaných letních či prázdninových jízdních řádů, tedy podle sloupce odjezdů, který je v zastávkových jízdních řádech nadepsán „Pracovní dny L a Z“, informoval server Zlin.cz mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice se vrací k omezujícímu opatření, které bylo přijato již na jaře a uplatňováno až do konce srpna. Současná vládní protiepidemická nařízení včetně přerušení školní docházky dětí vedou v posledních dnech k poklesu počtu cestujících v MHD. Z rozhodnutí Rady města Otrokovice a krizového štábu města Zlína bude na uvedenou skutečnost reagovat od pondělí 19. října 2020 i DSZO. Provoz trolejbusů a autobusů MHD ve Zlíně a Otrokovicích bude v pracovních dnech omezen podle tzv. letních či prázdninových jízdních řádů (sloupec časových údajů „Pracovní dny L a Z“).

Na letní jízdní řády upozorní DSZO cestující zvláštními nápisy na informačních tabulích, které jsou instalovány v blízkosti důležitých zastávek, a také na informačních LCD obrazovkách uvnitř vozidel.

O víkendech zůstane provoz MHD DSZO beze změny – trolejbusy a autobusy budou jezdit podle standardních jízdních řádů pro soboty, neděle a svátky.

„Intenzivně dezinfikujeme naše vozidla, abychom cestujícím zajistili co nejbezpečnější prostředí. Při návratu do vozovny otíráme dezinfekčním prostředkem všechna madla a dotykové plochy. Jednou týdně projde každé vozidlo kompletní ozonizací interiéru,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x