Provozovatelé skiareálů se dočkali. Lanovky a vleky od pondělí opět v akci

Foto: Svah Zlín
ZLÍN – Milovníci sjezdového lyžování se konečně dočkali. Od pondělí 10. května mohou být opět v provozu všechny vleky a lanovky v lyžařských areálech. Škoda, že klimatické podmínky návratu lyžařů na svahy aktuálně příliš nepřejí...

Epidemiologická situace v České republice se lepší, a tak v pondělí 10. května vláda rozbalí další rozvolňovací balíček. Kromě maloobchodu se rozvolnění dočkají i další služby jako opravny obuvi, autobazary, fotografické služby, střelnice, cestovní kanceláře, vydavatelství, půjčovny a také lanovky a vleky.

Kromě lyžařů tuto zprávu vítají také samotní provozovatelé skiareálů, kteří se už po bílé zimě v izolaci nemohou návštěvníků dočkat. Ti ve Zlíně se dokonce rozhodli oslavit návrat lyžařů na svahy akcí „Květnové lyžování aneb Poděkujme vládě!“.

Každý, kdo chce vládě za možnost květnového lyžování symbolicky poděkovat, je očekáván v areálu Svah Zlín v pondělí 10. 5. od 16 hodin. Bohužel nejsou optimální lyžařské podmínky, proto lyžaři musí svah zdolat po svých. Ve výbavě návštěvníků by však nemělo chybět cokoli, co symbolizuje zimní sporty – přilba, hůlky, rukavice či boby,“ uvedla za provozovatele Magda Pekařová.

Během akce bude v provozu také výdejní okénko, kde si zájemci budou moci zakoupit nápoj na zahřátí. Nebo spíše na osvěžení?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x