Průmyslová zóna v Holešově se více otevře i drobným podnikatelům

Foto: MěÚ Holešov
HOLEŠOV - Společnost Industry servis spolu s městem Holešov a Zlínským krajem představují novou koncepci rozvoje průmyslové zóny Holešov. Jejím cílem je původní zastavovací záměr, kde se rezervoval centrální prostor pro strategického investora, přepracovat na dnešní podmínky - tedy i pro investory drobné tak, aby navíc splňoval požadavky na ochranu vody, půdy, životního prostředí a doposud provedených investic, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí holešovské radnice Hana Helsnerová.

„Koncepci s pracovním názvem ,přívětivá zóna´ vypracovala na základě požadavků kraje, města, Industry ve spolupráci se správcem jímacího území, kterým je VaK KM, společnost Centroprojekt Zlín. Maximálním způsobem jsou v ní  plněny požadavky na ochranu podzemní vody a životního prostředí včetně systému zadržování dešťové vody v krajině, průjezd zónou, vybudování cyklotras zapadajících do generelu dopravy města a návaznost na infrastrukturu města Holešova,“ vysvětlil holešovský zastupitel a předseda DR Industry servis Pavel Karhan.

Zásadní je i změna strategie v obsazování investory, kdy se zóna otevírá i drobným podnikatelům, plocha počítá i rekreačními prvky pro holešovské občany i službami pro zaměstnance na území zóny.

Studii už schválili krajští radní.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x