První červencový víkend u krajských hasičů: vyjížděli k nehodě skútru i požáru čtyřkolky

Požár čtyřkolky u Bystřice pod Hostýnem. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - První červencový víkend byl pro hasiče ve Zlínském kraji jeden z těch klidnějších. I přesto vyjížděli k dopravní nehodě i požáru.

V sobotu 1. července po páté hodině odpolední byla profesionální jednotka ze sřanice Otrokovice vyslána k dopravní nehodě skútru do Mysločovic na Zlínsku. Hasiči asistovali zdravotnickým záchranářům při ošetření a transportu zraněné osoby do sanitky. Místo poté předali přítomným policistům a jednotka se vrátila zpět na základnu.

V sobotu se ale nevyjíždělo pouze k této nehodě. Po šesté hodině odpolední totiž operační středisko obdrželo informaci o požáru čtyřkolky u Bystřice pod Hostýnem. Na místo byli vyslání místní profesionální i dobrovolní hasiči, a dále pak dobrovolná jednotka z Rychlova.

V době příjezdu první jednotky na místo již byla čtyřkolka požárem zasažena v plném rozsahu. Hasiči svým zásahem zabránili rozšíření požáru na přilehlý les. Vyšetřovatel stanovil příčinu požáru jako technickou závadu a způsobená škoda byla vyčíslena na sto padesát tisíc korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x