ZFF, den první: filmový hit Barbie, koncert Bena Cristovaa a slavnostní ohňostroj. Zlatý střevíček převezme Hynek Bočan

Foto: ZFF
ZLÍN – Už zítra startuje ve Zlíně 64. ročník Zlín Film Festivalu. Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě uvede během sedmi dnů celkem 293 filmů z 55 zemí světa. V doprovodném programu návštěvníci najdou pestrou škálu koncertů, besed, workshopů, výstav, sportovních akcí a budou se moci setkat s oblíbenými osobnostmi filmového světa.

Ve čtvrtek v 10 hodin je v Kongresovém centru na programu úvodní ceremoniál festivalu pro dětské diváky, na kterém se bude promítat norský snímek Lars je LOL. Slavnostní zahájení pro dospělé začíná v 19 hodin, kdy se uskuteční světová premiéra dokumentu Dominika Kalivody Velký finále PSO.

Zlatý střevíček, ocenění za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež, převezme režisér a scenárista Hynek Bočan,“ prozradili organizátoři festivalu.

Na náměstí Míru se v 19 hodin chystá zahajovací koncert, na kterém vystoupí Ben Cristovao. Tradiční slavnostní ohňostroj rozzáří nebe nad Zlínem ve 22 hodin a o čtvrt hodiny později se bude v letním kině VIVA promítat americký filmový hit Barbie.

Hned během prvního festivalového dne budete mít možnost setkat se s filmovými hvězdami – ve Festival Café na náměstí Míru budou od 13 hodin hosty Vladimíra Kroce festivalové Young Stars Anna Fialová s Filipem Březinou, v 16 hodin pak do kavárny zamíří režisér Hynek Bočan.

V 15 hodin se po červeném koberci na nádvoří Kongresového centra projde Denis Šafařík, Lotti Töpfer, Darija Pavlovičová, Adam Mišík, Filip Březina, Anna Fialová a Simona Stašová. V 17 hodin pak v OZC Zlaté jablko proběhne moderovaná autogramiáda festivalových tváří Evy Leimbergerové, Lotti Töpfer, Adama Mišíka, Anny Fialové a Alžběty Malé.

--> --> --> --> -->