První polovina para hokejové ligy spěje do cíle, do Zlína míří Havířov

Sledge hokejisté Zlína se v sobotu utkají doma s Havířovem. Foto: Petr Koval
ZLÍN - Úvodní polovina základní části České para hokejové ligy míří do své poloviny. V rámci 5. kola dojede do Zlína do PSG arény Havířov, moravské derby je na programu v sobotu 23. října od 15:30 hodin.

S klubem samotným pod názvem Havířov se Zlín potká vůbec poprvé v historii. S dřívější Studénkou však má letité zkušenosti, celkem v domácí lize se severomoravským klubem odehrál 26 střetnutí.

To letošní zakončí první polovinu základní části. Zlínští v něm budou obhajovat skvělý start do ligy, kdy v úvodních čtyřech zápasech neztratili ani bod a jsou tak na čele ligové tabulky. Poslední hrací víkend LAPP porazil doma Pardubice 5:1 a vyhrál v Olomouci 4:2.

Zápas s Pardubicemi byl slušný, soupeře jsme téměř k ničemu nepustili a zaslouženě jsme vyhráli. Až na maličkosti výkon, jaký bychom rádi předvedli i tentokrát,“ vrátil se k vítězství nad Mustangy, častým finálovým soupeřem, trenér Tomáš Sedláček.

Havířov zažil dva odlišné víkendy. V tom prvním uhrál šest bodů, v tom druhém ale dvakrát padl. Rozdíl je jasný: u Slezanů vždy záleží na kvalitě soupisky, kterou dosti ovlivňují účasti ruských posil. Když hráči v čele s kapitánem ruské reprezentace Dmitrijem Lisovem doletí, zápasy Zlína a Studénky, nyní už Havířova, mají vždy skvělé tempo a o drama není nouze.

Jakou bude mít soupeř soupisku, takovou ji bude mít. Soustředíme se na sebe, přičemž víme, že jsme schopni hrát i s Havířovem v plné soupisce,“ připomíná cenné výhry z předchozích let Sedláček.

Naposledy se tyto týmy utkaly v semifinálové sérii v sezoně 2019/2020, kterou posléze ukončila pandemie. Zlín po domácí výhře 4:3 venku dvakrát padl a v play-off, které však následně bylo anulováno, skončil.

Nyní se pokusí doma ukořistit další body do tabulky, ze které první dva týmy po základní část zamíří do finále.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x