První sníh ve Zlíně. Kdy začne zimní sezóna?

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Babí léto se sice už v bůhvíkolikáté modifikaci doslova překonává, ale jednou svoji vládu ztratit musí. Tak daleko ještě s oteplováním planety nejsme, aby se hory třeba tady u nás na východě Moravy nezaplnily milovníky zimních radovánek. A vlastně nejde jenom o hory. Jako vůbec první hlásí sníh ze Zlína. Jen kousíček od středu města už je částečně bílo.

Jasná připomínka toho, že se zimní sezóna opravdu blíží. První bílá nadílka není ani z nebe, ani ze sněhových děl, nýbrž coby výsledek činění se rolby v hokejové aréně Tigers Zlín.

„Bílou nadílku čekáme vždy každý den ráno, pěkně uložíme a určitě využijeme,“ hlásí pánové ze zlínského Svahu s tím, že se zatím nedohodli na podobném kousku z dalších dvou arén – tedy ze Stadionu Luďka Čajky a PSG Arény.

Každopádně velká bílá hromada už vyvolává otazníky, kdy že by se mohlo v našich končinách začít sjíždět na jednom i dvou prknech z kopce dolů.

„Samozřejmě bude záležet na počasí, ani ne tak na přírodním sněhu, jako spíše na mrazech. Rádi využijeme sněhová děla, třebaže energie výrazně zdražily. Na to pochopitelně musíme reagovat, řekněme, že skipasy zdražíme v porovnání s předešlou sezónou o nějakých 12 procent,“ vypráví Lubomír Orel, který provozuje skiareál na Stupavě.

„Naší touhou je jako vždy pozvat první sportovce na sníh už před vánočními svátky, lidé mají volno, relativní dostatek prostředků a třeba v období od Štědrého dne do Nového roku se hýbou hodně rádi,“ podotýká Orel, který areál provozuje už dvě desítky let.

„My se na novou sezónu taky moc těšíme, ceny samozřejmě nahoru půjdou, ale žádná hrůza to nebude. Půldenní lyžování pro dospělého vyjde na čtyři stovky. Cítíme, že zájem bude značný. Na svahu využijeme pro dokonalou úpravu novou rolbu, je to sice náročná investice, ale chceme mít podmínky pro příměstské lyžování co nejlepší, kvalita přiláká milovníky zimních sportů z Kroměříže, Zlína i dalších míst,“ těší se na zimu šéf areálu Na Trojáku Jakub Juračka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x