První sníh versus hasiči

Dopravní nehoda u Kelče, foto: HZS Zlínského kraje
BÍLANY, KELČ – I když se Martin na bílém koni se sněhovou nadílkou trochu opozdil, přece jen přinesl první letošní sníh. A přidělal starosti nejen řidičům, ale i hasičům.

Nepřetržitý déšť a sněhové vločky i letos překvapily řidiče. A není divu, že ani hasiči se nestíhali otáčet. Majáky jejich aut snad potkal každý, kdo se včera vydal na silnice.

Sníh například řádil u Kelče na Vsetínsku. Kluzká vozovka tam byla místem srážky dvou osobních automobilů. K místu nehody ihned vyjela profesionální jednotka z Valašského Meziříčí. Střet se naštěstí obešel bez zranění. Hasiči na místě odpojili autobaterie obou vozidel a provedli protipožární zabezpečení.

O něco tragičtější konec však měla nehoda v Bílanech na Kroměřížsku. Řidič zde se svým osobním vozidlem doslova vyletěl ze zasněžené silnice a skončil až v oplocení. Muže si do péče musela převzít posádka přivolané záchranné služby. Hasiči následně opět odpojili autobaterii a provedli protipožární zabezpečení. Po ukončení vyšetřování Policie ČR ještě jednotka pomohla s vyproštěním auta a jeho naložením na odtahový vůz.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x