První test nového trenéra. Zlín jede do Olomouce

Bronislav Červenka, foto: FC Zlín
ZLÍN - Zemětřesení na zlínské fotbalové lavičce. Pavel Vrba se svým týmem out, Bronislav Červenka a jeho chlapci z realizačního týmu Ivo Světlík a Lukáš Motal - donedávna v Kroměříži - in. Stejně tak i staronový trenér brankářů Otakar Novák. Nová hra o lepší fotbalové zítřky na zlínské Letné začíná. A to nedaleko, v Olomouci, která je zatím v lize na parádním čtvrtém místě. Nový šéf lavičky posledního týmu Fortuna ligy už žije sobotním odpoledním duelem.

Jak se těšíte na ostrou prvoligovou premiéru?

Těším se vždy na každý zápas. Tohle je ale samozřejmě něco navíc. Premiéra v nejvyšší soutěži. Sigma je velmi těžký soupeř a zajímavá výzva.

Co si osobně vyberete, jakou polohu? Nadšení, pokoru?

Od všeho něco. Jasně, nesmí chybět nadšení, zároveň pokora, věru nejsme zrovna favorit, namíchat musíme odhodlání, bojovnost, eliminaci triviálních chyb. Důslednost každého aktéra zápasu.

Už slyším vašeho kolegu, trenéra Sigmy Václava Jílka, jak říká v kabině na Andrově stadionu: bacha, nepodcenit, mají nového trenéra…

Do soupeřovy kabiny nevidíme. Co ale víme, je to, že Sigma má velmi kvalitní hráče, jejich devízou je mimo jiné zkušenost. V létě i přes odchod útočníka Chytila tým výborně a vhodně doplnili.

Zlínský tým potřebuje novou energii, za to mimo jiné zodpovídá váš trenérský tým, ale kdo ji doplní do vás?

Věřím, že to budou na stadionu fandové, ale taky moře mých kamarádů a známých i moje rodina.

Nezbývá, než jim v sobotu po skončení zápasu udělat radost…

To bych moc chtěl, držte pěsti, pesimistům vzkazuji, že v téhle fázi soutěže, vlastně v jedné třetině, přeci nemůžeme propadat skepsi. Je třeba se prát, nasadit všechny síly.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x