První zápas roku 2022. Mrazuvzdorní Zlíňané hostí tradičně Líšeň

Fotbalisty Zlína čeká první zápas roku 2022. Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Jako vždy zkraje roku. Když do Zlína zamíří fotbalisté druholigové Líšně, buďte si jisti, že začíná nový fotbalový rok. Tradiční sparingpartner pro první góly nové sezóny má svou kvalitu. Předloni na zlínské Vršavě dokázal vyhrát, loni byli v zimní přípravě lepší domácí.

Zatímco většina prvoligistů se těší na zahraniční zimní – rozuměj spíše jarní- soustředění, svěřenci trenéra Jelínka zůstávají v domácích podmínkách. Což mezi veřejností rezonuje různě. Zajímavý je názor zkušeného lékaře zlínského týmu Marcela Guřana.

„Nemyslím si, že je soustředění v příznivých přímořských podmínkách výhrou. Klima je úplně jiné, hráči se vracejí do zimních časů a naskočí do ostrých bojů. Proto současný model nevidím jako nevýhodu,“ domnívá se.

Což o to, hráči i vedení by do tepla určitě rádi, každopádně si jej moc neužijí druhou lednovou sobotu, kdy hostí zmíněný tým z brněnského předměstí. Každý si i teď zahraje rád, teploměr by měl být od jedenácti hodin, kdy je výkop, někde okolo nuly.

Dočkat se už nemůže třeba brankář Stanislav Dostál, který značnou část podzimu léčil zranění a o dočasně ztracený post jedničky mezi tyčemi se bude muset hodně poprat.

„Raky (Matej Rakovan) chytal výborně, těším se moc, chci být týmu prospěšný, takovou dlouhou pauzu mimo hřiště jsem snad nezažil. Jsem stoprocentně v pořádku, nezapomínejme, že v základní části chybí odehrát jen jedenáct kol, každičký bod bude nesmírně cenný,“ má třicetiletý spolehlivý brankář jasno.

Ševci v týdnu dostávali hodně zabrat, nepobývali jenom v tréninkovém areálu, kondičně se zdokonalovali například i na atletické dráze na Stadionu mládeže.

Kádr nemá zatím žádné zásadní změny, pro tým, který je symbiózou nadějného mládí a zkušených ligových borců, bude důležitý dobrý zdravotní stav. Což momentálně platí prakticky stoprocentně .

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x