Prvním letošním miminkem se ve Zlínském kraji stal Hugo

Ilustrační snímek, foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ – Jako každý nový rok se i letos netrpělivě očekávalo první narozené děťátko. Ve Zlínském kraji si toto prvenství přisvojil Hugo.

Netrpělivé čekání na novoroční miminka se vyplatilo a můžeme říct, že známe vítěze tohoto „závodu“. Ve 2.36 hodin na svět v porodnici ve Valašském Meziříčí přišel Hugo. Po porodu vážil 3 430 gramů a stal se krásným novoročním dárečkem nejen pro rodiče, ale i pro svého staršího sourozence.

První holčička se ve Zlínském kraji narodila v Uherském Hradišti ve 4.02 hodin ráno. Dostala jméno Karolínka a může se chlubit váhou 2 680 gramů.

Vsetínská nemocnice potom na svět přivítala Karolínku, která se narodila v 6.28 hodin. „Po porodu vážila rovná tři kila,“ dmula se pýchou mluvčí nemocnice Lenka Plačková. Za necelé půl hodiny se nakonec ke Karolínce přidal i chlapec, kterého rodiče pojmenovali Viktor.

V porodnici Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně si na první miminko počkali až do 7:29 hodin. Stal se jím Tomáš, který hned po příchodu na svět vážil 3 130 gramů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x