Prvním miminkem narozeným v roce 2024 ve Zlínském kraji je chlapeček Mateo

Mateo s rodiči. Foto: Uherskohradišťská nemocnice
ZLÍNSKÝ KRAJ – Prvním miminkem narozeným v roce 2024 ve Zlínském kraji je Mateo. Chlapeček přišel na svět v porodnici v Uherském Hradišti 36 minut po půlnoci. Krajská nemocnice na narození prvního letošního dítěte zatím čeká.

Váží 3180 gramů, měří 49 centimetrů, jmenuje se Mateo a jeho maminka je z Tlumačova na Zlínsku. Řeč je o prvním miminku, které se v roce 2024 narodilo ve Zlínském kraji. Stalo se tak 36 minut po půlnoci v porodnici Uherskohradišťské nemocnice.

Gratulujeme rodičům a přejeme celé rodině hlavně zdraví a spokojenost,“ informovala Uherskohradišťská nemocnice na svém webu.

To v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně se na příchod prvního miminka v novém roce zatím čeká. Ani tak se ale zlínští zdravotníci v noci z neděle na pondělí nenudili.

Na urgentním příjmu naši zdravotníci ošetřili 169 lidí. Nejčastěji se jednalo o úrazy typu zlomeniny, pohmožděniny, rozbité hlavy z potyček a podobně,“ informovala mluvčí Baťovy nemocnice Dana Lipovská.

Dva lidé byli v nemocnici hospitalizováni – seniorka se zlomeným krčkem a mladý muž se zlomeným kotníkem, oba nyní čeká operace. Perličkou je paní, která spadla při tanci na sklenici a způsobila si několik řezných ran.

Z interních pacientů jsme nejvíce ošetřovali dušnost, jeden zápal plic a několik kardiologických problémů, ale také dvě otravy alkoholem,“ dodala Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x