Prvním patriotem Zlína je Petr Dvořák

První Zlínský patriot Petr Dvořák. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Prvním Zlínským patriotem je Petr Dvořák. Ocenění primátora získal za svou nezištnou pomoc a přínos městu.

Ve Zlíně je hodně občanů, kteří pomáhají svému okolí. Tato skupina obyvatel však byla v minulosti poněkud přehlížena, a přitom je velkým přínosem pro město. Proto vznikla nová anketa, která má za cíl vyhlásit Zlínského patriota. Tím úplně prvním se stal Petr Dvořák.


„V posledních letech je skutečně komunikace mezi občanem a radnicí na velmi dobré úrovni, ač to tak možná někteří občané necítí. Ale já osobně můžu říct, že veškeré podněty, které jsem dal na zlepšení, vyčištění nebo opravení, byly všechny z 80 % ze strany města vyřízeny. Některé za 3 dny, jiné za měsíc, podle náročnosti oprav. Toho si velice cením,uvedl historicky první Zlínský patriot Petr Dvořák.

Petr Dvořák žije ve Zlíně od narození. Jak sám prozradil, líbí se mu, že stačí sednout v centru na trolejbus a za pár zastávek je člověk v lese. Ocenění primátora získal za své nápady a nezištné aktivity. „V době covidu pan Dvořák společně se synem například odplevelovali městský chodník. Když zveřejnil fotku, jak to vypadalo předtím a potom, tak opravdu byl vidět velký pokrok, bylo to krásně čisté,“ ocenil dobrovolnické aktivity Petra Dvořáka primátor Zlína Jiří Korec.

Cena Zlínský patriot bude udělována jedenkrát za čtvrt roku. Ze zaslaných návrhů vybere primátor osobnost, která si jako cenu vybere jeden z produktů městské společnosti, jako je například hokejový klub Berani Zlín, lázně, Filharmonie Bohuslava Martinů, Městské divadlo Zlín a podobně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x