„Psycholog celebrit“ Rostislav Prokopjuk děkuje Zlínu za podporu Ukrajiny výstavou obrazů

Rostilav Prokopjuk. Foto: Zlínský zámek o.p.s
ZLÍN – Netradiční poděkování městu Zlín za podporu Ukrajiny připravil ukrajinský psycholog a umělec žijící v Česku Rostislav Prokopjuk. Své díky přetavil do výstavy obrazů s názvem „Barevná cesta“, která bude k vidění v Univerzitním centru U13 Baťovy univerzity od 3. února. Slavnostní vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 2. února v 17 hodin.

„Vymetač kouření“ nebo „psycholog celebrit“ – i takto je známý Rostislav Prokopjuk. Pochází z Ukrajiny, od roku 1991 ale žije a působí v České republice. Jeho pacienty jsou lidé, kteří potřebují pomoci se závislostí. Patří k nim i známé české a slovenské osobnosti. Kromě praxe psychologa se ale zabývá také uměním – vydal dvě knihy a působí i jako malíř a fotograf.

Své obrazy vystavuje Prokopjuk v Česku i v zahraničí. Nedávno založil projekt Děkujeme za podporu Ukrajiny. „Pomáhám vojenské nemocnici v Kyjevě, organizuji pro ni malé sbírky potřebných věcí. Také vystavuji a následně prodávám své obrazy a z takto získaných peněz nemocnici pomáhám,“ představuje své aktivity Prokopjuk.

Dvě úspěšné výstavy zrealizoval ve Skopje v Severní Makedonii a v Praze. „Zlínská expozice Barevné cesty je pojatá jako poděkování městu Zlínu za podporu Ukrajiny,“ vysvětlila impuls k jejímu vzniku kurátorka výstavy Miroslava Ptáčková.

Výstava Barevné cesty / poděkování městu Zlínu za podporu Ukrajiny bude ke zhlédnutí v Univerzitním centru U13 Univerzity Tomáše Bati ve 2. patře u knihovny od 3. do 10. února 2023 vždy od 8 do 18 hodin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x