Půjčil si 800 tisíc a „investoval“ do kryptoměn, teď musí všechno splatit

Ilustrační foto
ZLÍN – Vidina zbohatnutí na kryptoměně přilákala k rádoby výhodné investici muže ze Zlína. Aby mohl kryptoměnu nakoupit, půjčil si peníze z banky. Než se nadál, přišel o více než 800 tisíc korun. Napůjčované peníze teď ale bude muset splácet.

Čtyřicetiletý muž ze Zlína se rozhodl, že bude investovat do kryptoměny. A nejspíš to skutečně vypadalo jako dobrý nápad. Všechno začalo celkem nevinně. Muž našel inzerát na sociálních sítích, který sliboval výhodné zhodnocení peněz. Rozklikl proto odkaz a vyplnil všechny potřebné údaje. Včetně těch osobních – jméno, rodné číslo, adresu.

Pak už následoval klasický scénář, několik telefonátů a komunikace přes whatsapp, kdy si muž nejprve nainstaloval dvě aplikace, prostřednictvím kterých potom investoval. Zpočátku poslal 2500 korun, ale hned v následujících dnech si začal brát půjčky, aby mohl investovat do kryptoměny,“ popisuje mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Celkově během jednoho měsíce „investoval“ 804 tisíc korun. Když chtěl ale své peníze z investičního účtu vybrat nazpět, už se mu to nepodařilo. Proto se obrátil na policii s podezřením na podvod.

Problémem ale je, že si podvedený muž všechny peníze postupně půjčil z banky. I když o ně přišel tak nekalou praktikou, s největší pravděpodobností je bude muset všechny splácet.

Policisté se teď případem zabývají. „Za podvod hrozí pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let. Případem se zabývají policisté z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně,“ uzavírá Kozumplíková.

--> --> --> --> -->