Půjčovna kompenzačních pomůcek Charity Otrokovice má nový schodolez, změní i ceník

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Od 1. února mění Charita Otrokovice ceník zapůjčení pomůcek. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

„Ke změně jsme přistoupili především z důvodu zjednodušení plateb. Hlavně pro naše klienty se tak ceník stane přehlednější. Například při platbě na účet si klienti mohou nastavit trvalý příkaz a nemusí každý měsíc částku měnit,“ řekla ke změně, kdy místo denní sazby za zapůjčení bude sazba měsíční, fundraiserka Charity Otrokovice Vladana Trvajová. „Měsíční sazby v podstatě odpovídají cenám, které byly nastaveny doposud, pouze jsme je zaokrouhlili. Úplnou novinkou v ceníku je poplatek za montáž a demontáž elektrických polohovacích lůžek,“ doplnila Vladana Trvajová.

Nově je v půjčovně k zapůjčení kolečkový schodolez. „Schodolezy máme v půjčovně již delší dobu. Jsou to pásové schodolezy a potřebují nad a pod schodištěm větší prostor k vytočení, přibližně 140 cm. Výhodou nového kolečkového schodolezu je menší potřeba místa nad a pod schodištěm, asi 80 cm. Schodolez má vlastní sedačku, není tak třeba mít invalidní vozík. Ovládání je velmi jednoduché a po krátkém zaškolení jej zvládne opravdu každý. Jsem moc ráda, že můžeme tuto pomůcku lidem nabídnout. Prostor u schodů je ve většině domů opravdu malý,“ představuje výhody nové pomůcky Vladana Trvajová.

Půjčovna kompenzačních pomůcek má k dispozici velký výběr vybavení, které usnadní život lidem v seniorském věku nebo se zdravotním postižením. Informace jsou k dispozici na webových stránkách Charity Otrokovice nebo na telefonu 731 608 441.

Sponzorem článku je společnost Allmedica s.r.o.