Rada Zlínského kraje. Sport? Jistě, samozřejmě

Foto: archiv Radima Holiše
ZLÍN - Tak tohle je zaznamenáníhodný jev. Ne každý ví, že devítičlenná Rada Zlínského kraje je plná aktivních a docela výkonných sportovců. Ve zlínském mrakodrapu, kde vedení kraje sídlí, platí okřídlené a navždy správné: ve zdravém těle zdravý duch. Těžko přetěžko by se hledal jiný kraj v celé republice, kde to beze zbytku platí.

Příkladem jde hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. Aktivní na poli sportovním vždy, v těchto dnech snad nejvíce. „Před pár dny jsem absolvoval Marcialongu, tedy sedmdesátikilometrový běh na lyžích, o víkendu Jizerskou padesátku,“ dává borec tušit, kde je jeho nejsilnější stránka. Mimo běžeckou stopu na sněhu je hodně čilý i v jiných sportovních odvětvích, kde zase dominuje běh, ale zahraje si třeba i fotbal. „Už se těším, kterak uspěje náš tým na 27. ročníku novinářského fotbalového Press cupu. Na 4. března musíme být v plné formě,“ říká hejtman.

Fotbalisty se to v Radě Zlínského kraje jenom hemží. Jiří Jaroš je bývalý ligový plejer. „Sil ubývá, ale chuť, ta mne rozhodně neopouští,“ hlásí vyhlášený střelec, který dosud působí ve výkonnostním fotbalu.

Fotbal má coby koníčka taky Radek Doležel, hejtmanův náměstek. „Já mám to spektrum docela široké, rád si zahraji tenis, baví mne toho ale mnohem více,“ dává najevo, že patří k tahounům sportovních aktivit ve zlínské 21. budově. Kolegové prozradili i to, že si výborně vede třeba jako stolní tenista anebo minigolfista.

Sportovec tělem i duší je i David Vychytil. Jeho servisům, volejům a smečím na tenisovém kurtu stačí opravdu málokdo. Dalším do sportparty je Zbyněk Fojtíček. Jeho doménou je podle informací kolegů vedle mnoha jiných sportovních zálib dokonce létání na rogalu. A mužskou šestku doplňuje Lubomír Traub. Fotbal, běhání a mnoho dalšího, ani on nezaostává vůbec v ničem.

A teď ženy. Ty jsou přímo pokladem mezi sportovními klenoty.

„Hrávala jsem závodně tenis, ten teď provozuji v rekreační podobě. Ráda se projedu na kole, pohyb ve všech formách je součástí mého života,“ dává k dobru náměstkyně Olga Sehnalová. A pozor, poslední dobou se z ní vyklubala čím dál nadějnější plavkyně. Ovšem maličko jinak, než je běžné. S plnou vehemencí se vrhla na otužování a jen za tuto zimu už „ochutnala“ ledovou vodu na řadě míst našeho, ale i sousedních krajů.

Radní Zuzana Fišerová je rovněž dokonalá. Dobrý zdroj z novinářských řad mluví o obdivu, který jí patří zcela po zásluze. To proto, že je jako doma v běžecké stopě a dokonce zkouší zimní i letní biatlon.

A sportovní rodinu doplňuje statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová. Ta se poslední dobou dala na cvičení ve fitness.

A aby bylo jasno. Všechny radní doplňují i další. Jen namátkou. Krajská tisková mluvčí Soňa Ličková sjíždí na trialovém kole evropská horstva, což je unikátní, stejně jako to, že další zdatný mladý muž, Michal Čechmánek, nadále válí v dresu zlínských extraligových volejbalistů.

„Copak můžeme zůstat pozadu,“ směje se mladá krajská mluvčí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x